Van Bommel boekt eindelijk eerste zege met Antwerp in kampioenspoule

Reacties

Antwerp FC heeft zondagmiddag een nipte zege geboekt op Cercle Brugge. Dat betekent de eerste overwinning voor Mark van Bommel en zijn mannen in de kampioenspoule.

Van Bommel boekt eindelijk eerste zege met Antwerp in kampioenspoule
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Van Bommel begon met Vincent Janssen en Owen Wijndal in de basis. Ook voormalig Eredivisie-spelers Chidera Ejuke en Toby Alderweireld verschenen aan de aftrap. Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk zaten op de bank. Antwerp hoopte na de dramatische start van de kampioenspoule eindelijk weer eens een goed resultaat te boeken. Door nul punten uit de eerste drie wedstrijden was het kampioenschap een mission impossible geworden.

Ook tegen Cercle Brugge ging het moeizaam. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht. De thuisclub nam het vijandelijke doel wat vaker onder vuur, maar de kwaliteit van de Antwerpse kansen was weer wat hoger. Pas na ruim een uur lukte het Antwerp om op voorsprong te komen. Daarvoor dankte Van Bommel voormalig Heerenveen-buitenspeler Ejuke. Na een kort genomen corner besloot Ejuke een dribbel in te zetten. Hij snelde het strafschopgebied in en schoot vanuit een lastige hoek op doel. Doelman Warleson zag er niet sterk uit en de bal ging onder hem door. Dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de overwinning klimt Antwerp over nummer vijf Cercle Brugge heen, maar Van Bommel zal nog wel een plekje willen stijgen. De nummer vier speelt volgend seizoen voorronde Conference League. Mocht Antwerp de bekerfinale winnen van Union Sint-Gillis, dan bemachtigt het een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.