'Alleen idioten en dommeriken zijn tegen de komst van een BeNeLiga'

Reacties

De European Super League lijkt een kansloos verhaal, maar komt er dan wel een BeNeLiga? Voormalig Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet ziet het er tot zijn grote leedwezen niet van komen.

'Alleen idioten en dommeriken zijn tegen de komst van een BeNeLiga'
© Pro Shots

Afgelopen maand werd bekend dat alle Pro League-clubs het idee van een BeNeLiga zien zitten. In december becijferde adviesbureau Deloitte dat de voetbaleconomie in de Lage Landen met circa driehonderd miljoen euro groeit na de lancering van zo'n competitie.

Duchâtelet, wiens mening nog altijd telt in België, is een groot supporter van de BeNeLiga. 'Een rationeel persoon moet daar honderd procent voor zijn', vertelde de oud-bestuurder van Standard in het programma President van Play Sports.

'De mensen die ertegen zijn, dat zijn idioten, die eigenbelang hebben of die niet goed nadenken. Of ze hadden langer naar school moeten gaan, want het zijn dommeriken.'

Volgens Duchâtelet zal de BeNeLiga er nooit komen. 'Nee, omdat de mensheid meer dommeriken dan intelligente mensen telt. Dat is jammer, maar dat is het lot van de mensheid.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe zou een BeNeLiga eruit gaan zien? Welke inkomsten worden verwacht? In dit artikel nemen we het plan door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.