Jürgen Klopp was na afloop van de Liverpool-zege op Luton Town complimenteus over de Nederlanders bij de Engelse topclub. Virgil van Dijk en Cody Gakpo waren verantwoordelijk voor de ommekeer tegen de promovendus en ook Ryan Gravenberch speelde een sterke pot.

Liverpool
4 - 1
Luton Town
Luton Town

In de eerste helft kwam Liverpool nog in de problemen. Halverwege stond het met 0-1 achter door een goal van Chiedozie Ogbene. In het kwartier na rust draaiden Van Dijk en Gakpo de achterstand met kopgoals om en uiteindelijk won Liverpool ruim. Het is zeker niet voor het eerst dat Liverpool zich terugknokt in een wedstrijd. De ploeg van Klopp blijkt extreem veerkrachtig en pakte al 22 punten nadat het op achterstand was gekomen. Dat is het meest van de hele Premier League.

Na afloop bij de BBC was Klopp dolenthousiast over het optreden van de Nederlanders. 'Wat een wedstrijd heeft Gakpo gespeeld, maar Gravenberch ook. Ze waren echt uitzonderlijk. De jonkies hebben het echt geweldig gedaan. Het is mooi om te zien hoe de cultuur onze volgende generatie heeft opgeleid. Hoe het stadion en het team de wedstrijd nog hebben omgedraaid, is geweldig.'

Later blikte Klopp op de persconferentie ook nog terug op de Nederlandse goals. 'Ik vind Cody's doelpunt echt uitzonderlijk. Snel denken, bam. Een granaat in de vijandelijke zestien en hij steekt zijn hoofd uit. Alles was geweldig aan dat doelpunt. Maar ook de goal van Virgil was fantastisch. Het was een heel bijzondere wedstrijd.'