Nederlanders voorkomen pijnlijke misstap van Liverpool

Liverpool heeft woensdagavond een belangrijke comeback gemaakt tegen Luton Town. De gepromoveerde club kwam brutaal op voorsprong op Anfield en hield de voorsprong ook lang vast, maar in korte tijd bracht een Nederlandse dubbelslag verlossing.

Liverpool
Liverpool
4 - 1
Luton Town
Luton Town

Op Anfield was het een ontmoeting met een behoorlijk Nederlands tintje. Tahith Chong startte bij Luton, Jürgen Klopp deed een beroep op alle landgenoten: Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch. Bij de uitclub zat Tim Krul nog op de bank.

Manchester City had doordeweeks zijn wedstrijd gewonnen en dus lag er voor Liverpool flink wat druk op dit duel. De 0-1 van Chiedozie Ogbene in de twaalfde minuut, na een schot van Chong, deed dan ook behoorlijk pijn. Kort daarvoor had Gakpo nog een stijlvolle poging ondernomen, zijn inzet uit een omhaal was echter een makkelijk prooi voor keeper Thomas Kaminski. De eerste doelpunten in dit duel vind je onderaan het verslag terug.

De Belgische Pool werd in de tweede helft dan toch geklopt. Ondanks langdurig aandringen kon Liverpool het gaatje maar niet vinden in de Luton-defensie, toen het eenmaal 1-1 werd ging het hard. Van Dijk kopte tien minuten na rust mooi binnen uit een corner, Gakpo scoorde twee minuten daarna voor de eerste voorsprong van Liverpool. Via Luis Díaz kreeg Liverpool vervolgens wat ademruimte in het duel, de voorsprong werd zelfs nog uitgebreid via Harvey Elliott.

Zo loopt een gehavend Liverpool, de thuisclub miste met Diogo Jota, Alisson Becker, Thiago Alcântara, Curtis Jones, Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Joel Matip en Mohamed Salah veel basiskrachten, weer uit op Man City. Het verschil is vier punten, de regerend landskampioen speelde wel een wedstrijd minder. Ook Arsenal, dat woensdag in de Champions League speelt, zit er kort op.