Haaland maakt onder ogen van Koeman bingokaart vol

Reacties

Mark Flekken heeft zijn visitekaartje dinsdagavond afgegeven aan Ronald Koeman namens Brentford. De bondscoach zat op de tribunes bij Manchester City, waar de Nederlandse goalie een uitstekende wedstrijd keepte. Toch kon hij niet voorkomen dat Erling Haaland zijn bingokaart volmaakte en zijn ploeg de zege bezorgde.

Haaland maakt onder ogen van Koeman bingokaart vol
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Brentford
Brentford

De bondscoach zal onder de indruk zijn geweest van het optreden van Flekken in de eerste helft, want de Nederlandse sluitpost was een enorme sta-in-de-weg voor The Citizens. Hij hield onder anderen David Silva (schot van afstand), Rúben Dias (kopbal) en Manuel Akanji (poing van dertig meter) van scoren af, terwijl hij in het eerdere duel dit seizoen ook al een plaaggeest was voor Manchester City.

De enige keer dat Flekken wel gepasseerd was voor rust, kreeg hij hulp op de lijn van verdediger Ben Mee op de inzet van basisdebutant Oscar Bobb. De jonge Noor was een van de spelers die Pep Guardiola opgesteld had, omdat met de Belgen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku gezien het volle programma geen risico genomen werd. Zij begonnen op de bank.

'Mark Flekken bij Oranje de enige concurrent van Bart Verbruggen'

Omdat de thuisclub na de pauze minder gevaarlijk werd, besloot Guardiola na ruim een uur voetballen Doku in te brengen. Toch had het vooral de tegenstander nodig om op voorsprong te komen: toen Manchester City na zeventig minuten kon counteren na baverlies voorin van Brentford en verdediger Kristoffer Ajer zeer ongelukkig uitgleed, lag de weg plots vrij voor de tot dat moment onzichtbare Haaland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Noor profiteerde van het buitenkansje, zette Manchester City op voorsprong en heeft zodoende tegen elke ploeg in de Premier League gescoord. Alleen tegen Brentford stond Haaland tot dinsdagavond nog droog, maar ook die ploeg kan de spits afstrepen. Net als afgelopen weekend speelde hij overigens niet zijn beste wedstrijd. Hij dacht nog een keer te scoren, maar die goal werd afgekeurd, omdat Kyle Walker even daarvoor buitenspel stond.

Flekken, die in blessuretijd een zekere goal van Phil Foden nog voorkwam, maakte een uitstekende indruk, al maaide hij eenmaal lelijk over de bal heen, toen hij die wilde wegwerken. Gelukkig voor de Nederlander kon hij de bal zelf oppakken en profiteerde de in zijn buurt aanwezige Haaland ditmaal niet van een Brentford-fout. En in de slotseconde pakte hij een gele prent, omdat hij de gelijkmaker wilde maken bij een aanvallende corner. Bij zijn poging raakte hij echter niet de bal, maar City-middenvelder Rodri keihard. Ondanks zijn goede optreden pakt Manchester City de zege en klimt het weer over Arsenal heen naar plek twee in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.