Haaland onherkenbaar tegen Chelsea: 'Waarschijnlijk nog nooit zo’n dag gehad'

Reacties

Voor Erling Haaland was het duel met Chelsea in de Premier League er zaterdagavond een om snel te vergeten. Als de Noorse topschutter zijn vizier op scherp had gehad, dan had Manchester City op zeker geen punten laten liggen.

Haaland onherkenbaar tegen Chelsea: 'Waarschijnlijk nog nooit zo’n dag gehad'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 1
Chelsea
Chelsea

Direct na het laatste fluitsignaal werd Haaland behoorlijk balend in beeld gebracht, nadat hij tegen Chelsea diverse grote kansen onbenut liet. Er was in de Premier League nooit eerder een speler met zo’n hoge Expected Goal-waarde (1.71) die niet tot scoren kwam.

Uit frustratie duwde de Noor de camera die hem vastlegde weg na het laatste fluitsignaal. Ook zat hij op medeleven van een aantal medespelers niet te wachten. 'Haaland heeft waarschijnlijk nog nooit zo’n dag gehad', analyseerde Daniel Sturridge bij Sky Sports. 'Hij miste kansen, die hij normaal gesproken altijd maakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Sky Sports kreeg Haaland ondanks zijn gemiste kansen nog een 6, maar The Manchester Evening News was met een 4 minder positief. 'Het was zijn slechtste wedstrijd qua afronding in tijden. Als hij van zijn vele kansen had gescoord, was de wedstrijd compleet veranderd.' OneFootball en 90Min gaven Haaland eveneens slechts een 4 voor zijn optreden tegen Chelsea.

Guardiola steunt Haaland

Manager Pep Guardiola nam zijn pupil overigens niets kwalijk. 'Ik heb elf jaar gespeeld en elf doelpunten gemaakt. Een goal per seizoen', vergeleek de Catalaan aanvaller Haaland, met zestien goals nog altijd de huidige topscrorer van dit Premier League-seizoen, met zijn eigen loopbaan. 'Ik ben niet de geschikte persoon om aanvallers adviezen te geven. We hebben veel kansen gecreëerd en de volgende keer zal hij weer scoren. Ik neem het hem niet kwalijk. Wij hebben het als team laten liggen in de eerste helft.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
2
Manchester City
36
26
7
3
91-33
+58
85
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
36
19
6
11
71-59
+12
63
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.