Klopp over Gakpo: 'Dit was geen gemakkelijke eerste stap'

Reacties

Jürgen Klopp is tevreden over de bemoedigende acties die Cody Gakpo heeft laten zien in zijn debuutwedstrijd voor Liverpool. De impulsen van de 23-jarige aanvaller waren een lichtpunt op een verder teleurstellende avond voor The Reds.

Klopp over Gakpo: 'Dit was geen gemakkelijke eerste stap'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 2
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Gakpo speelde een belangrijke rol bij het tweede doelpunt van Liverpool. Uit zijn dieptepass kwam de bal via Wolverhampton Wanderers-verdediger Toti bij Mohamed Salah, die voor de 2-1 zorgde. De Egyptenaar betrok de Nederlander nadrukkelijk bij het vieren van het doelpunt door direct na het scoren naar de aangever te wijzen. Klopp zag dat Gakpo zijn plek vond in het Liverpool-team, zo vertelde hij na afloop bij ITV.

'Hij vond zijn draai in deze wedstrijd', zei de Duitser, wiens team opnieuw niet op volle toeren draaide. 'Dit was geen gemakkelijke eerste stap voor hem. We kunnen ook nog niet verwachten dat het perfect gaat, maar hij gaf goede signalen af. We moeten hem in nog betere posities krijgen. Dat gaat zonder twijfel gebeuren', zei Klopp hoopvol.

Gakpo speelde tegen Wolves 84 minuten mee en ging onder luid applaus naar de kant. Hij speelde als linksbuiten en werd vaak gevonden door zijn ploeggenoten. Met 41 balcontacten deed de debutant op dat vlak weinig onder voor Mohamed Salah (46). Gakpo kwam in zijn debuutwedstrijd tot één doelpoging.

Het doelpunt van Salah:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enorme problemen
Klopp verweet zijn team na het teleurstellende gelijkspel in de derde ronde van het FA Cup-toernooi dat bij een 2-1 voorsprong te weinig duels werden gewonnen. Zo kwam Wolves terug in de wedstrijd. 'Ze bezorgden ons enorme problemen', zei de manager, die ook eerlijk toegaf dat hij er niet zeker van is dat het derde Wolves-doelpunt van Toti in de slotfase terecht is afgekeurd vanwege buitenspel. Klopp: 'Ik twijfel. Er is één beeld waarop het buitenspel lijkt te zijn, maar ik kan begrijpen waarom ze bij Wolves er boos over zijn. We willen niet dat de VAR maar vanuit één bepaalde hoek kan kijken.'

In het interview natuurlijk ook de blunder van Alisson Becker ter sprake. Met onbegrijpelijk balverlies in zijn eigen strafschopgebied leidde de goalie in de 26ste minuut de 0-1 van Gonçalo Guedes in. 'We begonnen goed en waren dominant. We hadden goede momenten en toen kregen we dat doelpunt tegen. Dat had niet mogen gebeuren, maar we weten allemaal hoe vaak Ali ons gered heeft', nam Klopp het voor zijn doelman op.

De blunder van Alisson:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.