Debutant Gakpo als aangever direct belangrijk voor ploeterend Liverpool

Reacties

Liverpool heeft bij het debuut van Cody Gakpo niet af kunnen rekenen met Wolverhampton Wanderers. De aanwinst speelde een belangrijke rol bij een doelpunt van Mohamed Salah, wiens goal niet genoeg was om een replay in de derde ronde van het FA Cup-toernooi te voorkomen.

Debutant Gakpo als aangever direct belangrijk voor ploeterend Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 2
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Eind december bereikte Liverpool een akkoord met PSV over de transfer van Gakpo en begin deze week werd het laatste papierwerk geregeld. Zo kon Klopp zaterdagavond voor het eerst een beroep doen op de 23-jarige buitenspeler, die tegen Wolves direct mocht starten. Gakpo speelde vanaf links, met Darwin Núñez in de punt van de aanval en Mohamed Salah vanaf rechts. Bij het tweede Liverpool-doelpunt onderstreepte de Eindhovenaar direct een van zijn grote kwaliteiten: het creëren van kansen.

Gakpo ontving de bal in de buurt van de zijlijn en versnelde richting het centrum. Hij zag Salah loeren en verstuurde met zijn rechter een fraaie dieptepass richting de Egyptenaar. Wolves-verdediger Toti kreeg zijn hoofd nog tegen de bal, maar via de Portugees viel de bal alsnog voor de voeten van Salah. De sterspeler bleef kalm en plaatste de bal in de linkerhoek: 2-1. Uit de herhaling bleek dat het bewuste balcontact van Toti nog van pas was gekomen, anders was het buitenspel geweest. Salah wees nadrukkelijk naar Gakpo bij het vieren van zijn goal, om de ex-PSV'er te bedanken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 2-1 zorgde voor opluchting op Anfield, waar Liverpool een flinke fase achter de feiten aan had gelopen. Wolves was in de 26ste op voorsprong gekomen na een grote flater van Alisson Becker. Na een tikje terug van Thiago Alcántara had de goalie de bal in zijn eigen strafschopgebied met een onbegrijpelijke pass zo ingeleverd bij Gonçalo Guedes, die dat afstrafte (0-1). Via Núñez was Liverpool op slag van rust al teruggekomen tot 1-1. De Uruguayaan had toegeslagen uit een geweldige pass van Trent Alexander-Arnold.

Comeback Wolves
Ondanks het overwicht had Liverpool niet genoeg aan de goal van Salah om te winnen. Het Wolves van de midden november aangestelde Julen Lopetegui toonde veerkracht. Liverpool werd nog gewaarschuwd met een grote kans voor Rayan Ait Nouri, die oog in oog met Alisson op de doelman stuitte. Kort na dat schrikmoment ging het alsnog mis voor Liverpool. Hwang Hee-Chan dribbelde vol vaart op het strafschopgebied van The Reds af, zocht de combinatie met aanwinst Matheus Cunha en kreeg de bal terug. Met meer geluk dan wijsheid frommelde de Zuid-Koreaan de bal voorbij Alisson: 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leek even van kwaad tot erger te gaan voor Liverpool. Toti werkte de bal tien minuten voor het einde van dichtbij in het Liverpool-doel. De Portugees vierde de treffer met de uitzinnige uitsupporters, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog vanwege buitenspel. Tot grote verbazing van Lopetegui en alles en iedereen bij Wolves gaf de VAR de assistent-scheidsrechter gelijk.

Er werd niet meer gescoord op Anfield, waardoor voor Liverpool en Wolves een replay wacht in de derde ronde van het bekertoernooi. De remise is voor Liverpool een volgende teleurstelling na de 3-1 nederlaag tegen Brentford van afgelopen maandag. In die wedstrijd liep Virgil van Dijk een hamstringblessure op. De Oranje-aanvoerder ontbrak daardoor zaterdagavond in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.