Klopp looft lucky Liverpool, maar stoort zich aan 'normale spelers'

Manager Jürgen Klopp zag zijn ploeg in het duel met Aston Villa (1-2) opnieuw een achterstand ombuigen in een overwinning en de Duitser denkt dat het geen toeval is dat zijn ploeg zo vaak veerkracht toont.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Een doelpunt in blessuretijd van Sadio Mané hielp Liverpool aan een belangrijke overwinning in de strijd om de koppositie met Manchester City. Dat was niet voor het eerst dit seizoen, want net als tegen Leicester City en Tottenham Hotspur kwam zijn elftal een tegenslag te boven en werd er toch nog drie punten gepakt. 'Dit is de mooiste manier om te winnen', vertelde de emotionele Liverpool-trainer na afloop.

'Mijn team weet inmiddels hoe om te gaan met een achterstand, omdat het natuurlijk niet de eerste keer is', aldus Klopp, die wel toegaf een nieuwe comeback niet meer te hebben verwacht. 'Ondanks dat we het vaker hebben geflikt. Er zat maar een ding op en dat was blijven gaan. Een late treffer is altijd een beetje lucky, maar toch heb ik wel het gevoel dat we vandaag verdiend hebben gewonnen.'

De oefenmeester had wel kritiek op het spel van zijn ploeg in de eerste helft, die niet bij de les leek te zijn. 'De lichaamstaal beviel me niet', vertelde een kritische Klopp. 'Ik had niet het gevoel dat er strijders op het veld stonden. Het voelde alsof ik aan het kijken was naar normale voetballers. Dat ben ik niet gewend', besloot hij met een knipoog.

Loodzware competitie
Vanuit het spelerskamp waren er complimenten voor het Aston Villa van Anwar El Ghazi, dat het Liverpool lang moeilijk maakte, maar na negentig minuten toch met lege handen stond. Verdediger Andy Robertson vertelde na afloop in gesprek met Sky Sports dat hij en zijn ploeggenoten iedere wedstrijd tot het gaatje moeten gaan om een positief resultaat neer te zetten. 'Moet je nagaan dat Villa vorig seizoen nog in het Championship speelde', aldus Robertson, die zelf voor de gelijkmaker tekende een paar minuten voor tijd. 'Ze maakten ons het gewoon heel erg lastig.'

Ook matchwinner Mané zag zijn ploeg lang worstelen, maar in de dying seconds kopte de vleugelaanvaller de winnende uit een hoekschop binnen. 'Het was een perfecte bal en met een beetje geluk verlengde ik hem goed', die net als Robertson lof had voor de opponent. 'Aan de kracht van Villa zie je hoe sterk de Premier League is. Iedere wedstrijd is een enorme uitdaging, daarom is dit de beste competitie ter wereld.'