Klopp baalt voor duel met Ajax van inschattingsfouten medische staf

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp baalt er in aanloop naar het duel met Ajax stevig van dat Naby Keita en Alex Oxlade-Chamberlain niet zijn ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. De twee middenvelders blijken minder lang uit de roulatie dan eerder werd aangenomen.

Klopp baalt voor duel met Ajax van inschattingsfouten medische staf
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool moest net als alle andere Champions League-deelnemers voor de start van de groepsfase een selectie met 24 spelers doorgeven aan de UEFA. Daarin ontbraken Keita en Oxlade-Chamberlain, die op dat moment allebei met hamstringblessures aan de kant stonden. Klopp kreeg destijds te horen dat het tweetal niet meer in actie zou kunnen komen in de groepsfase.

Oxlade-Chamberlain kwam zaterdag tegen Nottingham Forest echter voor het eerst dit seizoen in actie voor Liverpool en Keita is dicht bij een rentree. Klopp en zijn staf besloten eerder om Stefan Bajcetic en huurling Arthur als vervangers aan te wijzen voor de Champions League-selectie, maar van die twee is alleen Bajcetic beschikbaar. Arthur kampt met een spierblessure.

'Iedereen vertelde me dat Ox en Naby veel langer uitgeschakeld zouden zijn, daarom zitten ze nu niet bij de Champions League-selectie', aldus de balende Klopp op een persconferentie. 'Het is wel goed om te zien dat ze nu steeds fitter worden en Ox ook al minuten heeft kunnen maken.'

De Duitse manager, die zich vanavond met Liverpool kan verzekeren van overwintering in de Champions League, mist tegen Ajax ook al Thiago Alcântara, die met een oorontsteking kampt. The Reds wonnen de eerste ontmoeting met Ajax op Anfield met 2-1 door doelpunten van Mohamed Salah en Joël Matip.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.