'Klok tikt voor Lukaku: de bal ligt bij Chelsea na akkoord met Inter'

Reacties

Romelu Lukaku heeft met Internazionale volgens Italiaanse media een akkoord bereikt over een terugkeer. De bal ligt nu bij Chelsea, dat nog akkoord moet gaan met het verhuren van de Belgische spits.

'Klok tikt voor Lukaku: de bal ligt bij Chelsea na akkoord met Inter'
© Pro Shots

Lukaku maakte vorig jaar nog voor 115 miljoen euro de overstap naar Chelsea, maar was in Londen geen schim van de topspits die Inter vorig seizoen aan de eerste landstitel sinds 2010 hielp. De voormalig aanvaller van Manchester United scoorde in alle competities slechts vijftien keer voor The Blues, waar hij van 2011 tot 2014 ook al onder contract stond, en was onder manager Thomas Tuchel niet zeker van een basisplaats.

In december flirtte de ontevreden Lukaku daarom al openlijk met een terugkeer bij Inter, tot irritatie van Chelsea. Een half jaar later lijkt de 29-jarige spits desondanks zijn zin te krijgen. La Gazzetta dello Sport meldt woensdagochtend dat hij met de Nerrazzurri een persoonlijk akkoord heeft bereikt. Lukaku is bereid een flink deel van zijn Chelsea-salaris in te leveren om volgend seizoen weer in Milaan te kunnen voetballen.

De bal ligt nu bij Chelsea, schrijft de roze sportkrant. De Londenaren moeten hun fiat geven aan de huurdeal, het liefst vóór 30 juni. In dat geval profiteert Inter van een speciale wet en bedraagt het brutosalaris van Lukaku elf miljoen euro in plaats van vijftien miljoen euro. De topscorer aller tijden van De Rode Duivels gaat netto naar verluidt 7,5 miljoen euro per jaar verdienen, vijf miljoen minder dan bij Chelsea. De klok tikt.

De voorpagina van La Gazzetta dello Sport, dat stelt dat Lukaku zijn ja-woord aan Inter heeft gegeven.
De voorpagina van La Gazzetta dello Sport, dat stelt dat Lukaku zijn ja-woord aan Inter heeft gegeven.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.