Chelsea vestigt clubrecord met afronden Lukaku-deal

Reacties

Chelsea heeft Romelu Lukaku definitief vastgelegd. De 28-jarige Belg wordt overgenomen van Internazionale en keert daarmee na zeven jaar terug op Stamford Bridge. Lukaku tekent een contract tot medio 2026.

Chelsea vestigt clubrecord met afronden Lukaku-deal
© Pro Shots

Eerder berichtte Sky Sports dat met de transfer circa 115 miljoen euro is gemoeid. Daarmee is Lukaku in één klap de duurste speler ooit van Chelsea, een record dat werd gedeeld door Kai Havertz en Kepa Arrizabalaga met beiden tachtig miljoen euro.

Lukaku kon tijdens zijn eerste Chelsea-periode - tussen 2011 en 2014 - niet doorbreken. Na een uiterst succesvol verblijf bij Everton stapte hij in 2017 over naar Manchester United, waarna in 2019 een transfer naar Internazionale volgde.

Met 24 treffers had Lukaku een riant aandeel in de landstitel van de Nerazzurri, maar door de financiële problemen was een transfer bespreekbaar voor de Italiaanse topclub.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.