Klaassen zit Bayern-achtervolger Dortmund dwars met fraaie assist

Reacties

Borussia Dortmund heeft zaterdag voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga. De ploeg van trainer Lucien Favre speelde op eigen veld gelijk tegen Werder Bremen en komt daardoor op een achterstand van de achtervolgers van koploper Bayern München.

Klaassen zit Bayern-achtervolger Dortmund dwars met fraaie assist
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 2
Werder Bremen
Werder Bremen

Dortmund liep de laatste weken al averij op in de Bundesliga door met 3-1 te verliezen bij 1. FC Union Berlin en vorige week met 2-2 gelijk te spelen tegen Eintracht Frankfurt. Daardoor ontstond er al vroeg in het seizoen een kleine achterstand op clubs als Bayern München en RB Leipzig. Thuis tegen Werder moest de ploeg drie punten pakken, maar Dortmund kwam na zeven minuten al op achterstand. Davy Klaassen bereikte de vrijstaande Milot Rashica met een goede steekpass. De voormalig Vitesse-speler nam de bal aan en schoot raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van Dortmund liet echter niet lang op zich wachten. Twee minuten na de openingstreffer kopte Mario Götze de thuisploeg op gelijke hoogte uit een hoge voorzet van Lukasz Piszczek. Götze stond weer als valse spits opgesteld, de plek waar hij in zijn eerste Dortmund-periode ook stond. Sinds vorig seizoen geldt hij als alternatief voor Paco Alcácer, die tegen Werderop de bank zat. Götze moet het dit seizoen vaak met een reserverol doen.

Dortmund hield daarna de overhand en kwam dankzij Jadon Sancho bijna op 2-1. Keeper Jiri Pavlenka redde op zijn schot. Pas vlak voor rust viel de tweede Dortmund-goal alsnog. Het recept was hetzelfde als bij de eerste: een kopbal uit een voorzet vanaf rechts. Nu was Thorgan Hazard de aangever op Marco Reus. Pavlenka voorkwam daarna nog de 3-1 van Achraf Hakimi. Die redding was erg waardevol, zo bleek na rust toen het 2-2 werd. Josh Sargent kopte een corner door en bij de tweede paal werkte Marco Friedl de bal binnen.

Vervolgens gingen beide teams in de tweede helft voor de winst. Götze stuitte op Pavlenka, terwijl Bürki eenvoudig redde op een poging van Sargent. Friedl maakte het de doelman van Dortmund daarna moeilijker, maar opnieuw had de Zwitser een redding in huis. Favre bracht ondertussen Julian Brandt en Alcácer voor Mahmoud Dahoud en Götze, maar een winnende treffer viel er niet meer. Alcácer werkte de bal in de extra tijd nog over het doel.

De uitslag heeft voor Dortmund tot gevolg dat de club na zes wedstrijden op elf punten staat. Dat zijn er drie minder dan Bayern en twee minder dan RB Leipzig, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. SC Freiburg kan zondag ook op dertien punten komen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
8
SC Freiburg
34
13
9
12
48-47
+1
48
9
Eintracht Frankfurt
34
13
6
15
59-60
-1
45
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.