Kishna zet bij ADO-beloften stap richting mogelijke basisplek tegen Ajax

Ricardo Kishna heeft zijn eerste basisplaats bij ADO Den Haag niet bekroond met een goed resultaat. De aanvaller startte bij de beloften tegen SC Heerenveen, maar er werd met 4-1 verloren.

Heerenveen, waar Doke Schmidt, Pelle van Amersfoort en Marco Rojas in de basis stonden, maakte alle doelpunten voor rust. Jizz Hornkamp (2x), Rojas en Nemanja Mihajlovic verzorgden de Friese productie. Robin Polley deed iets terug namens ADO, waar Kishna alleen de eerste helft speelde.

ADO Den Haag probeert de van Lazio gehuurde linksbuiten klaar te stomen voor het thuisduel met Ajax van zondag. Kishna maakte zaterdag tegen Willem II (1-2 zege) al zijn debuut als invaller en kan uitgerekend tegen zijn ex-club mogelijk zijn eerste minuten als basisspeler maken.

'Ik heb voorin veel mogelijkheden, maar voor de wedstrijd tegen Ajax heb ik Ricardo zeker in gedachten', aldus trainer Fons Groenendijk. 'Ik weet wat hij kan. Het is natuurlijk ook even afwachten hoe het deze week verder op de training gaat.'