El Khayati bezorgt ADO eerste overwinning in armetierige kelderkraker

Reacties

ADO Den Haag heeft zaterdag de eerste punten van het seizoen gepakt. In Tilburg won de ploeg van Fons Groenendijk met 1-2 van het nog puntloze Willem II. Nasser El Khayati werd matchwinner met een fraaie treffer, die glanzend afstak bij de vele fouten die de wedstrijd kenmerkten.

El Khayati bezorgt ADO eerste overwinning in armetierige kelderkraker

Willem II liet al vroeg een enorme kans op de openingstreffer liggen, na een te korte terugspeelbal van Tyronne Ebuehi. Debutant Etien Velikonja onderschepte de bal, maar liep vervolgens zo traag richting het doel dat de al omspeelde Robert Zwinkels toch nog redding kon brengen met een tackle (zie video).

ADO creëerde eerst zelf een mogelijkheid via Elson Hooi - Bjørn Johnsen kwam tekort bij zijn voorzet - en werd na een half uur in het zadel geholpen door Fernando Lewis, die met een dubbele flater het niveau van de eerste helft symboliseerde. De rechtervleugelverdediger raakte de bal totaal verkeerd in een poging tot wegwerken, waarna Lewis in allerijl zijn fout wilde herstellen maar Hooi aantikte in de zestien. El Khayati schoot de daaropvolgende strafschop strak binnen.

Ook de nieuwe Willem II-doelman Timon Wellenreuther liet zich niet onbetuigd in het foutenfestival. De Duitser kwam ver uit en schoof de bal pardoes in de voeten van Hooi, die het balverlies onbestraft liet door over het lege doel te mikken. Nadat Erwin van de Looi en Groenendijk een kwartier kregen om hun ploegen beter neer te zetten, volgde er een meer open en strijdlustig duel, nog steeds allesbehalve vrij van slordigheden.

Dat speelde ADO in eerste instantie in de kaart. De bezoekers werden gevaarlijk via Sheraldo Becker en Johnsen, die op onverklaarbare wijze faalde terwijl hij alleen op Wellenreuther afliep. De inzet van de spits hield het midden tussen een poging tot afleggen en een slappe, verfijnd bedoelde doelpoging.

Beide trainers brachten aanvallende versterkingen in de vorm van Ismail Azzaoui en ADO-debutant Ricardo Kishna. Eerstgenoemde stond aan de basis van de gelijkmaker van het tot dan toe offensief onmachtige Willem II. Fran Sol troefde Wilfried Kanon af en verlengde de voorzet van Azzaoui met succes.

Willem II-spits Fran Sol sloeg toe bij de enige goede kans die hij kreeg.
Willem II-spits Fran Sol sloeg toe bij de enige goede kans die hij kreeg.

Het laatste woord was echter aan de beste man van het veld: El Khayati. De middenvelder kreeg de bal in de slotfase in het midden aangespeeld, dribbelde richting de zestien meter en verschalkte Wellenreuther na een knappe kapbeweging en dito schot in de hoek. Daarna kwam de thuisploeg toch weer heel dicht bij een nieuwe gelijkmaker, toen Zwinkels moest redden op een kopbal van Sol.

Willem II blijft door de nederlaag steken op laatste plek van de Eredivisie, met nul punten uit vier duels en een doelsaldo van min negen. ADO staat voorlopig op plek dertien na de eerste competitiezege.

'Je ziet aan alles dat El Khayati een speciale voetballer is'
'Willem II speelde laf en angstig tegen ADO Den Haag'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.