Clubhopper Falkenburg kan toetreden tot bijzonder gezelschap

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In een van de eerste duels na de interlandperiode fungeert Willem II als gastheer van ADO Den Haag.

Clubhopper Falkenburg kan toetreden tot bijzonder gezelschap
 
Speelronde4
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterDennis Higler

• In Tilburg stonden Willem II en ADO Den Haag 25 keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. De Brabanders hebben duidelijk een positieve balans met twaalf zeges en vier nederlagen. Tot negen keer toe kende het treffen geen winnaar.

• Willem II-ADO Den Haag is een duel tussen twee van de vier clubs die na drie speelrondes nog geen enkel punt hadden verzameld. Op doelsaldo staan de Tilburgers onderaan, één plekje onder ADO Den Haag.

• Willem II leed tijdens de laatste zes Eredivisie-wedstrijden een nederlaag. De laatste keer dat de Brabanders meer duels zonder punt bleven was in 2010 (een serie van veertien verliesbeurten).

• Aan de andere kant trof Willem II in zijn laatste acht Eredivisie-thuiswedstrijden minimaal eenmaal doel. Dat is de beste reeks sinds 2015, toen de Tricolores tien duels op rij trefzeker waren.

• ADO Den Haag is met nul punten en een doelsaldo van min zes bezig aan de slechtste seizoenstart in de clubhistorie. Vorig seizoen stond de teller in dit stadium van de competitie op negen punten (doelsaldo van plus vijf) en beleefde de ploeg uit de Hofstad juist de beste start.

• Sinds de jaarwisseling maakte ADO Den Haag slechts vijf treffers in uitwedstrijden in de Eredivisie, waarvan twee tegen Willem II. Abdenasser El Khayati, die eind augustus terugkeerde, nam drie van die goals voor zijn rekening.

• Chris Dekker, Hennie Meijer, Ruud Geels en Youssouf Hersi. Dat zijn de spelers die voor zeven clubs uitkwamen in de Eredivisie. ADO Den Haag-aanwinst Erik Falkenburg kan zaterdag toetreden tot dit gezelschap.

De laatste vijf edities van Willem II-ADO Den Haag:

SeizoenUitslag
2010/112-4
2012/131-1
2014/151-0
2015/160-2
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.