Kind mag geen 'Griezmann Mbappé' heten, de 'Pep-maatstaven'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kind mag geen 'Griezmann Mbappé' heten, de 'Pep-maatstaven'

'Ik mag me gelukkig prijzen. Voor mij wordt de lat namelijk heel hoog gelegd. Mijn periode bij Bayern München is in de ogen van veel mensen niet succesvol geweest, omdat we niet de Champions League-finale haalden.'
• Manchester City-manager Pep Guardiola beseft het belang van presteren in de Champions League voor zijn status. 'Ik vind niet dat mijn periode een ramp is geweest als we dat toernooi niet winnen, maar ik kan de meningen van mensen niet veranderen', liet de Catalaan weten tijdens een persconferentie.

• Een voetbalverslaafd koppel in Frankrijk wilde zijn kind de naam 'Griezmann Mbappé' meegeven. Een prima idee lijkt ons, maar de rechter heeft hier een stokje voor gestoken. In eerste instantie wilde de gemeente al niet meewerken aan de wens van de ouders. Het kind heet nu Dany Noé, waarin we moeilijk een voetballink kunnen ontdekken. Wel een wielerlink: de onlangs vijftig jaar geworden Andrea Noè.

Edison Méndez viert deze zaterdag zijn veertigste verjaardag. De Ecuadoriaan zal Huub Stevens wel niet hebben uitgenodigd voor zijn feestje en dat is niet alleen omdat de Nederlander nu weer aan de slag is als oefenmeester van Schalke 04.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Peter Crouch vindt het onbegrijpelijk dat Arsenal niet beter zijn best heeft gedaan om het aflopende contract met Aaron Ramsey te verlengen. De middenvelder stapt in de zomer over naar Juventus. 'Het is gekkenwerk dat ze hem niet nog een voorstel hebben gedaan', schrijft de aanvaller van Burnley in zijn column in The Daily Mail. 'Ik kan het gewoon niet begrijpen dat hij gratis overstapt naar Juventus. Ramsey betekent kwaliteit.'

• Een echec op het WK, degradatie in de Nations League en een exodus in de Champions League: het gaat niet goed met het Duitse voetbal. Matthias Sammer maakt zich dan ook zorgen. 'We zijn momenteel doorsnee. Ik denk dat andere landen ons hebben ingehaald op onze sterke eigenschappen', vertelt de ex-international aan Eurosport. 'Dus niet alleen als je kijkt naar voetbalinhoudelijke punten, maar ook als je de echte wil om te winnen en de honger in beschouwing neemt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.