Kevin van Veen één goal verwijderd van grootse mijlpaal Viduka: 'Geen idee wie dat is'

Reacties

Kevin van Veen heeft nog één treffer nodig om een Schotse primeur op zijn naam te zetten. De Nederlandse spits scoorde negen wedstrijden op rij en heeft nog één doelpunt nodig om Mark Viduka te evenaren en zo een doelpuntenreeks van tien wedstrijden te bewerkstelligen.

Kevin van Veen één goal verwijderd van grootse mijlpaal Viduka: 'Geen idee wie dat is'
© Pro Shots
Motherwell
Motherwell
1 - 0
Ross County
Ross County

Van Veen is dit seizoen niet te stoppen bij Motherwell. Op het hoogste niveau van Schotland maakte hij al 23 treffers, waarmee hij alleen Celtic-aanvaller Kyogo Furuhashi (25) voor zich moet dulden op de topscorerslijst. De 31-jarige spits scoorde in al zijn laatste negen duels minimaal één keer. Daarmee is hij de eerste Motherwell-speler die dat lukt op het hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog.

Na de eeuwwisseling was er slechts één speler die tien wedstrijden op rij scoorde in het Schotse Premiership. 43-voudig Australisch international Viduka deed dat in dienst van Celtic. Zelf is Van Veen echter niet zo bezig met het evenaren van Viduka. 'Sorry, maar ik heb geen idee wie hij is', zei hij tegen de BBC na zijn winnende strafschop in de negende minuut van de blessuretijd tegen Ross County.

'Excuses dat ik hem niet ken, maar het is geweldig om hier te staan en negen wedstrijden op rij te scoren. Dat betekent namelijk dat ik het team help. Ik probeer zo door te gaan.' Toch wil Van Veen er ook niet te veel waarde aan hechten. 'Het was weer een wedstrijd en weer een doelpunt. Ik ga zo naar huis, waarschijnlijk even mijn vrouw knuffelen, wat eten maken en naar Sportscene kijken.'

Spelersprofiel

K. van Veen


Geboortedatum:
1 juni 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Eindhoven
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Kilmarnock
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.