Ultieme erkenning: Van Veen maakt kans op fraaie titel in Schotland

Reacties

Kevin van Veen is genomineerd als Speler van het Jaar in het Schotse Premiership. De 31-jarige Nederlander neemt het op tegen een trio van koploper Celtic.

Ultieme erkenning: Van Veen maakt kans op fraaie titel in Schotland
© Pro Shots

Van Veen maakte afgelopen zomer de overstap van Scunthorpe United naar Motherwell en is daar bezig aan een indrukwekkend seizoen. Bij de Schotse middenmoter staat zijn teller inmiddels op 20 doelpunten in 33 competitieduels. Hij scoorde in zijn laatste zeven duels op rij, de laatste speler die dat voor elkaar kreeg op het hoogste niveau in Schotland was Ian St John in het seizoen 1959/60

Het heeft Van Veen een nominatie opgeleverd voor de eretitel Player of the Year. Hij neemt het op tegen Celtic-trio Kyogo Furuhashi, Reo Hatate and Callum McGregor. Motherwell is apetrots op de nominatie van Van Veen: 'Deze nominatie op zich is al een ongelooflijke prestatie', stelt manager Stuart Kettlewell op de clubsite.

'Wij mogen van geluk spreken dat we hem als aanvalsleider hebben. Kevin is een geweldige ploeggenoot. Met het seizoen dat hij draait, heeft hij alle recht om in dit illustere rijtje te staan. Ik wil hem persoonlijk feliciteren met deze geweldige prestatie', aldus Kettlewell.

Ook Van Veen zelf reageert op de clubsite van Motherwell: 'Het is een grote eer om genomineerd te zijn', stelt hij. 'Het is een lastig seizoen geweest, maar het team is altijd bij elkaar gebleven. Ik wil al mijn teamgenoten, de staf en de fans die mij hebben geholpen mijn doelen te behalen, bedanken. De steun die ik heb ontvangen was ongelooflijk. Ik zou niet genomineerd zijn zonder hen.'

Van Veen kan de eerste Nederlandse Speler van het Jaar worden in Schotland sinds Fernando Ricksen in het seizoen 2004/05. Vorig jaar ging de eer naar McGregor.

Onlangs deed Kevin van Veen uitgebreid zijn bijzondere verhaal op VI PRO:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. van Veen
Meer over K. van Veen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.