Kerk naar Moskou: transferklapper FC Utrecht

Reacties

Gyrano Kerk vervolgt zijn loopbaan bij Lokomotiv Moskou. De 25-jarige aanvaller tekent in Rusland een vierjarig contract. Met zijn miljoenentransfer behoort Kerk in één klap tot de duurste uitgaande transfers.

Kerk naar Moskou: transferklapper FC Utrecht
© Pro Shots

Vorige week kwam de transfer van Kerk naar de nummer vier van de Russische Premier League in een stroomversnelling terecht. Eintracht Frankfurt hoopte ook nog lange tijd op de handtekening van de aanvaller, maar de Russen waren slagvaardiger.

De transfersom loopt op tot zeker zeven miljoen euro, exclusief bonussen. Daarmee is Kerk direct één van de grootste uitgaande transfers van de Domstedelingen. Alleen voor Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt) en Dries Mertens (PSV) werd in de basis meer betaald. Het bedrag kan nog verder oplopen door bonussen.

Kerk speelde uiteindelijk 175 wedstrijden voor FC Utrecht en daarin wist hij 42 keer te scoren. Zijn beste jaar beleefde hij in 2019/20 toen hij uitkwam op tien doelpunten en acht assists in 24 duels. Die zomer ketste een transfer naar de Serie A op het laatste moment af.

In Rusland sluit de transfermarkt in de loop van volgende week, waardoor er geen extreme haast achter het afronden van de deal zat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer G. Kerk
Meer over G. Kerk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.