Kelder Quiz: deze clubs degradeerden uit de Premier League

Reacties

Zoals in veel competities is de spanning in de Premier League tijdens de laatste speelronden vooral onderin te snijden. In de strijd tegen degradatie ging Stoke City afgelopen weekend al kopje onder. Een handvol andere clubs probeert nog met man en macht te ontkomen aan het degradatiespook. Een quiz over de clubs die degradeerden uit de Premier League.

Kelder Quiz: deze clubs degradeerden uit de Premier League

In dat rijtje kwam Stoke City tot afgelopen weekend nog niet voor, maar ook The Potters - sinds 2008 onafgebroken van de partij en met de Nederlanders Ibrahim Afellay, Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de gelederen - degradeerden zaterdag door een 1-2 nederlaag tegen Crystal Palace voor het eerst sinds de oprichting in 1992/93 van de competitie uit de Premier League.

Wie daar dit seizoen bijkomen, wordt de komende week bekend. Dinsdag kunnen er weer beslissingen vallen tijdens de kelderkraker tussen Swansea City (18de) en Southampton (17de). Wint een van beide ploegen, dan is ook West Bromwich Albion (19de) het haasje. Mogelijk raakt ook Huddersfield Town (16de), met Chelsea en Arsenal als laatste opponenten, nog verzeild in de zinderende strijd om handhaving.

Richting de inhaalduels van aankomende week en de laatste speelronde van komend weekend, zoeken we de 38 verschillende clubs die tot dit seizoen degradeerden uit de Premier League. De meeste clubs weten maar al te goed wat het is, want het overkwam hen meerdere keren. Met de eindklassering per seizoen en het aantal punten en doelsaldo hopen we jullie op weg te helpen. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.