CL Quiz: van Argentinië tot Zweden, de topscorers aller tijden per land

Reacties

Liverpool staat mede dankzij de doelpunten van Mohamed Salah op de rand van de Champions League-finale. Dankzij de treffers van de 25-jarige aanvaller is het aantal landen dat een speler heeft met minstens tien goals achter zijn naam in het miljardenbal, gestegen tot 42.

CL Quiz: van Argentinië tot Zweden, de topscorers aller tijden per land

Salah maakte een van zijn in totaal dertien CL-doelpunten voor AS Roma. Komende woensdag gaat hij met Liverpool op bezoek bij zijn oude club. The Reds wonnen het heenduel van de halve finale vorige week dinsdag met 5-2, mede dankzij twee goals van de grote sensatie van dit seizoen.

Naar aanleiding van de uitblinkersrol van Salah zochten we uit welke landen nog méér een speler voortbrachten die minstens tien keer scoorde in de in 1992/93 opgerichte Champions League. Het resultaat is onderstaande lijst. Aan jullie de vraag wie deze 42 topschutters zijn. Veel plezier!

*= speler was dit seizoen actief in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.