CL Quiz: zo versloeg Juventus titelverdediger Real Madrid

Reacties

Juventus en Real Madrid staan voor de vierde keer in de laatste vijf seizoenen tegenover elkaar in de Champions League. De laatste keer was minder dan een jaar geleden, toen Real haar titel prolongeerde door in de finale met 4-1 te winnen. Tijdens twee eerdere confrontaties stond De Oude Dame een nieuwe CL-zege van De Koninklijke juist in de weg. Deze quiz gaat over die duels.

CL Quiz: zo versloeg Juventus titelverdediger Real Madrid

Los van de twee finales (die van vorig jaar en in 1998, die Real ook won: 0-1) die de clubs tegen elkaar speelden, betekende een koppeling aan Juventus in de knock-outfase meer dan eens het einde van de CL-campagne voor Real. Sterker nog, in confrontaties over twee wedstrijden was Juventus altijd de sterkste. Bijvoorbeeld in de kwartfinale van 1995/96 (0-1, 2-0), op weg naar de gewonnen finale tegen Ajax, en in de achtste finale van 2004/05, toen de Uruguayaan Marcelo Zalayeta het tweeluik in de verlenging besliste (0-1, 2-0).

Wij richten ons voor deze quiz op de halve finales van 2002/03 (het Galáctico-tijdperk) en 2014/15. Beide keren had Real als CL-winnaar van het jaar daarvoor door kunnen stoten naar de finale, maar Juventus versperde de weg naar die felbegeerde plek in de eindstrijd (die het zelf overigens beide keren verloor). Aan jullie de vraag welke zestig Europese topspelers in actie kwamen in die felbevochten duels van respectievelijk drie en vijftien jaar geleden. De posities, rugnummers en nationaliteit van de spelers geven we alvast weg. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz. Afkortingen posities: GK = keeper, RB = rechtsback, DM = verdedigende middenvelder, SS = schaduwspits, CF = centrumspits, enz. enz. Spelers met een sterretje (*) achter hun naam scoorden in dat duel. Spelers met een pijltje achter hun naam werden gewisseld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.