CL Quiz: verhitte krakers tussen Rijkaards Barça en Mourinho's Chelsea

Reacties

Barcelona en Chelsea staan dinsdag tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League en dat is niet voor het eerst in de historie van het toernooi. VI blikt middels een quiz terug op de vorige twee confrontaties in de laatste zestien van het miljardenbal. Die maakten destijds het nodige los.

CL Quiz: verhitte krakers tussen Rijkaards Barça en Mourinho's Chelsea

De twee Europese grootmachten gingen in de seizoenen 2004/05 en 2005/06 ook al de strijd met elkaar aan om een plek in de kwartfinale van de Champions League te bemachtigen. De toenmalige trainers Frank Rijkaard en José Mourinho vochten buiten de lijnen hun eigen gevecht uit.

Zo beschuldigde de Portugese manager van Chelsea de Nederlandse coach van Barcelona in 2005 na de heenwedstrijd in Camp Nou (2-1) ervan onder één hoedje te hebben gespeeld met de Zweedse arbiter Anders Frisk. Het kwam Mourinho uiteindelijk op een schorsing van de UEFA te staan.

The Special One miste zo de duels met Bayern München in de CL-kwartfinale, waarvan Chelsea net als Barcelona (4-2 in de return) zou winnen voordat het in de halve eindstrijd van Liverpool verloor. Een seizoen later stootte Barça wel door naar de eindzege, nadat het in de achtste finale met Chelsea had afgerekend (1-2, 1-1).

Aan jullie de vraag welke 41 afzonderlijke spelers in het veld stonden bij de memorabele confrontaties tussen het Barcelona van Rijkaard en het Chelsea van Mourinho in 2005 en 2006. Wij geven per speler alvast de positie, rugnummer en nationaliteit weg (spelers met een pijltje zijn gewisseld). Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.