Eredivisie Quiz: ken jij alle topscorers van deze eeuw?

Reacties

Wie wordt dit seizoen topscorer van de Eredivisie? Dat is een van de vragen waarop we deze zondag een antwoord krijgen tijdens de laatste speelronde van de competitie. Reden voor een quiz over de andere topschutters van deze eeuw.

Eredivisie Quiz: ken jij alle topscorers van deze eeuw?

Eén ding is in ieder geval zeker: records zullen de kandidaten voor de topscorerstitel van dit seizoen niet verbreken, maar spannend is het wel. Alireza Jahanbakhsh (AZ, foto) is na 33 speelronden de koploper met achttien goals, op de voet gevolgd door ADO Den Haag-spits Bjørn Johnsen en PSV-aanvaller Hirving Lozano (allebei zeventien goals). Daarachter maken ook Wout Weghorst (AZ), Steven Berghuis (Feyenoord) en Fran Sol (Willem II) met zestien goals nog kans.

Jahanbakhsh en zijn achtervolgers zullen tijdens de laatste competitieronde gas moeten geven om niet de boeken in te gaan als de eerste topscorer sinds het seizoen 1988/89 die minder dan twintig keer scoorde. Toen was Romário in zijn eerste jaar bij PSV de meest trefzekere Eredivisie-speler met negentien goals. In deze quiz komt de Braziliaan niet voor. We zijn op zoek naar de topdrie van de topscorersklassementen van deze eeuw (sinds 1999/00). Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.