Keizer wil best in basisopstelling snijden voor Dolberg én Huntelaar

Reacties

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft er geen problemen mee om zijn elftal flink te wijzigen, om zowel Kasper Dolberg als Klaas-Jan Huntelaar in te zetten. Zoals wel vaker staat de spitspositie van Ajax ter discussie. Dolberg is de eerste man voor Keizer, maar de teruggekeerde Huntelaar blinkt regelmatig uit als hij binnen de lijnen staat.

Keizer wil best in basisopstelling snijden voor Dolberg én Huntelaar

In gesprek met het clubkanaal van de Amsterdammers steekt de eindverantwoordelijke bij Ajax de loftrompet over Huntelaar. 'Klaas doet goede dingen, ook op het trainingsveld. Dan ga je wel nadenken om zo'n jongen een basisplaats te geven. Het is echter ook zo dat we een van de grootste talenten in de spits hebben staan', doelt Keizer op Dolberg, die dit seizoen nog niet direct bijdroeg aan een doelpunt in zeven duels. Huntelaar maakte minder minuten, maar scoorde één keer en leverde afgelopen zondag de assist voor de 0-1 tegen VVV-Venlo.

Keizer heeft al eens gedacht aan een basisopstelling met daarin Dolberg én Huntelaar. 'Als je ze beiden in wil zetten, moet je wel wat veranderen. Het is geen probleem, als het ons iets oplevert. Ajax moet wedstrijden winnen met goed voetbal. Als we daardoor makkelijker scoren en beter gaan spelen, dan gaan we dat doen. Het beste team uit deze selectie moet gaan spelen.'

Tekst gaat verder onder dit blok.

Hulp voor David Neres
Of in die beoogde opstelling een plek is voor David Neres, blijft afwachten. De Braziliaan belandde afgelopen week op de tribune, maar herpakte zich tegen VVV door als invaller de bevrijdende 0-2 te maken. De duurste aanwinst die Ajax ooit oppikte buiten de Eredivisie kende een stroeve start in Amsterdam.

De club is nog steeds druk bezig om de Braziliaanse rechtsbuiten te laten acclimatiseren en schakelt daarbij de hulp in van een oude bekende. 'We hebben Wamberto hier op het trainingsveld gehad, om wat dingen aan te geven. Gewoon puur om die jongen zelf een kans te geven om goed te gaan voetballen', legt Keizer de gedachte achter het proces uit.

'We hebben natuurlijk een taalprobleem. Je kunt een speler wel uit Brazilië halen en kijken hoe goed hij is, maar je kunt ook zeggen dat je hem gaat helpen, om hem naar zijn niveau toe te laten groeien. Je zet alles in om die jongen zo goed mogelijk te laten functioneren.' Inmiddels speelde Neres zeventien duels in de hoofdmacht van Ajax, daarin kwam hij tot vier goals en drie assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.