Worstelend Ajax komt dankzij invallers boven in Venlo

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar en David Neres hebben als invalkrachten een worstelend Ajax langs VVV-Venlo geholpen. Na het trauma van Trondheim werd een vernedering in Venlo voorkomen (0-2).

Worstelend Ajax komt dankzij invallers boven in Venlo

Ajax-trainer Marcel Keizer had deels noodgedwongen zijn basisploeg veranderd in vergelijking met de verloren strijd tegen Rosenborg BK. Vaclav Cerny verving de geblesseerde Justin Kluivert als rechtsbuiten, terwijl Frenkie de Jong in plaats van Lasse Schöne het middenveld compleet maakte.

Maar de gewenste verfrissing bleef achterwege in De Koel. Ajax kampte met de naweeën van de pijnlijke uitschakeling. Op het zeer stroeve Venlose kunstgras oogden de Amsterdammers inspiratieloos en vermoeid. Het had meer weg van een worsteling. Tekenend was dat op pogingen van Donny van de Beek en Amin Younes na Ajax in de eerste helft niet dreigend was.

De troosteloze eerste helft van Ajax bracht Keizer tot ingrijpen. Naast Neres, in Trondheim nog tribuneklant, moest Huntelaar de Amsterdammers nieuw elan brengen. De spits had tien minuten nodig om het gelijk van Keizer te bewijzen.

Na een voorzet van Younes legde De Hunter de bal met het hoofd knap neer voor de inkomende Donny van de Beek, die de bal in het Venlose doel schoot. Voor VVV, dat in de eerste helft enkele keren dreigend was geweest, bleek de goal te veel van het goede.

De treffer mocht dan een verlossing zijn voor Ajax, een echte bevrijding was het niet. Ondanks het aanhoudend stroperige spel kon Keizer halverwege de tweede helft toch met een gerust gevoel achterover leunen. Na een steekpass van Van de Beek lepelde Neres de bal fraai over VVV-doelman Lars Unnerstall.

Het verloop van de wedstrijd bood Keizer de gelegenheid Maximilian Wöber te laten debuteren. De Oostenrijkse verdediger, die afgelopen week werd overgenomen van Rapid Wien, mocht tien minuten voor tijd zijn entree maken.

Ajax heeft met het succes in Venlo de eerste overwinning onder Keizer op vreemde bodem binnen. VVV leed op z'n beurt het eerste puntenverlies sinds de terugkeer in de Eredivisie. Op basis van het doelsaldo moeten de Limburgers de Amsterdammers nu wel voor zich dulden op de ranglijst.

De Ligt snapt kritiek op Ajax: 'Maar het is niet alleen de verdediging'
'Wissels Keizer hadden een zeer positief effect op het spel van Ajax'
Verlies tegen Ajax kan goede humeur bij VVV niet verpesten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.