Ajax snakt naar succesje na het trauma van Trondheim

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. VVV-Venlo, dat nog geen punt liet liggen, ontvangt zondagmiddag Ajax.

Ajax snakt naar succesje na het trauma van Trondheim
 
Speelronde3
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterBjörn Kuipers

• Voor de 21ste keer speelt VVV-Venlo een Eredivisie-thuiswedstrijd tegen Ajax. De Limburgers wonnen tot nu toe vijf keer, pakten in zes andere duels nog een punt en stapten negen maal als verliezer van het veld.

• Met zes punten uit twee wedstrijden beleeft VVV-Venlo een absolute droomstart. De Limburgers hebben drie punten meer dan Ajax, dat vorige week won van FC Groningen maar tijdens de eerste speelronde verloor van Heracles Almelo.

• Ajax probeert drie dagen na de sof tegen Rosenborg BK te voorkomen dat het de slechtste Eredivisie-start sinds 1964/65 beleeft. Bij een nederlaag in Venlo is dat het geval.

Een razendsnelle vooruitblik op VVV-Venlo-Ajax

• In liefst vier van de laatste zeven uitwedstrijden tegen gepromoveerde clubs leed Ajax puntenverlies met drie remises en één verliesbeurt.

• Afgelopen week tegen FC Groningen maakte Hakim Ziyech zijn vijftigste Eredivisie-treffer in 134 wedstrijden. Op korte termijn lonkt alweer een nieuwe mijlpaal voor de speler die bijna precies een jaar geleden door Ajax werd overgenomen van FC Twente. Ziyech staat namelijk op 48 assists. Twaalf passes voorafgaand aan een doelpunt verzorgde de spelmaker in dienst van Ajax.

'Foutenfestival op het veld en in de directiekamer bij Ajax'

• Als trainer van Jong Ajax leed Marcel Keizer vorig seizoen uitgerekend tegen VVV-Venlo zijn grootste nederlaag. De formatie van Maurice Steijn zegevierde met liefst 0-4.

• VVV-Venlo gaat tegen Ajax voor een clubrecord. Nooit eerder kwamen de Limburgers in hun eerste drie Eredivisie-duels tot winst. Slechts eenmaal won VVV zijn eerste twee wedstrijden: in 1956/57. Destijds ging het derde duel, met MVV, verloren. In die jaargang eindigde VVV als zevende, een prestatie waar de promovendus nu ook blind voor zou tekenen.

In de competitie won Ajax vorige week van FC Groningen
VVV-Venlo bindt ook FC Twente aan de zegekar

Vito van Crooij tracht de eerste speler van VVV-Venlo te worden die trefzeker is in zijn eerste drie Eredivisie-duels namens de Limburgers.

De laatste vijf edities van VVV-Venlo-Ajax:

SeizoenUitslag
2007/082-2
2009/100-4
2010/110-2
2011/122-2
2012/130-3
De vooruitblik van VI-verslaggever Simon Zwartkruis.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.