Van der Sar zwaar teleurgesteld: 'Als directie kijken we ook naar onszelf'

Reacties

Ajax-directeur Edwin van der Sar maakte een geïrriteerde indruk na de uitschakeling van Ajax tegen Rosenborg donderdagavond. De Amsterdammers verloren ook de return in Noorwegen (3-2).

Van der Sar zwaar teleurgesteld: 'Als directie kijken we ook naar onszelf'

Een veelgehoorde mening is dat die uitschakeling de directie aan te rekenen valt. Zo kon trainer Marcel Keizer in één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen tot twee keer toe niet over een vervanger van sterkhouder Davinson Sánchez beschikken. Van der Sar gaf toe dat ook de directie in de spiegel kijkt na de pijnlijke uitschakeling.

'Iedereen zal naar zichzelf kijken. De spelers en de trainer doen dat en als directie doe je dat natuurlijk ook', gaf Van der Sar aan tegenover FOX Sports. Gevraagd naar wat daar uitkwam reageerde de algemeen directeur geïrriteerd: 'Dat ga ik niet direct hier bij jou voor de camera neerzetten, vriend.'

De voormalig keeper was van mening dat Ajax ook met deze selectie plaatsing voor de Europa League had kunnen bewerkstelligen. 'Heb jij het idee gehad dat we vorige week de mindere partij waren of dat we vandaag de mindere partij waren? We hebben genoeg kansen gecreëerd bij de 0-0 stand, bij 1-0 en ook bij 1-2 hebben we nog kansen gehad. Hij viel totaal niet de goede kant op bij ons, we hadden ook nog een bal op de paal...', haalde Van der Sar de wedstrijd terug.

'Een zwaar dramatische avond voor iedereen die bij Ajax betrokken is', concludeerde de directeur. 'Het is rampzalig voor de fans, de spelers en iedereen binnen de club dat je de mooie avonden die we het afgelopen jaar gehad hebben dit jaar niet zullen zien. Een zware teleurstelling.'

'Foutenfestival op het veld en in directiekamer nekt Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.