Keane en Neville snoeihard na United-echec op Anfield: 'De club is gebroken'

Reacties

Sky Sports-analytici én oud-Manchester United-spelers Roy Keane en Gary Neville waren dinsdagavond onthutst over het optreden van Manchester United tegen Liverpool. Keane en Neville herkennen zich niet meer in het United waarvoor zij jarenlang speelden.

Keane en Neville snoeihard na United-echec op Anfield: 'De club is gebroken'
Liverpool
Liverpool
4 - 0
Manchester United
Manchester United

'Bij mij was er eerder dit seizoen sprake van woede, nu van verdriet. Kijk naar het team van vandaag: er zit geen ziel meer in de ploeg, er zijn geen leiders. Ze missen gewoonweg kwaliteiten. United is zo ver weg van waar ze hadden moeten zijn', aldus voormalig United-aanvoerder Keane in de studio van Sky Sports.

'Het is wanorde binnen de club. Er is een nieuwe manager nodig, nieuwe spelers. Het is nu zo triest om te zien. Het is niet meer de club waarvoor ik speelde. Ik zie geen strijdlustig team, ik zie geen trots. Het is zo treurig om dit team te zien spelen. Als het moeilijk wordt, valt het team uiteen. Er is een lange weg te gaan voor United.'

Keane pikte drie spelers eruit na de kansloze nederlaag bij Liverpool. 'Jesse Lingard moet United dan als invaller redden? Hij had twee jaar geleden al moeten vertrekken, hij is niet goed genoeg. Marcus Rashford speelde als een kind. De wijze waarop Harry Maguire ballen inspeelt en verdedigt is onaanvaardbaar, hij is ook niet goed genoeg voor United', aldus de Ier.

Godenstatus
Voormalig teamgenoot Neville ging mee in de felle kritiek van Keane. 'Wat United heeft gedaan, is spelers binnenhalen met piano-introducties zoals (Alexis) Sánchez, 'Pogback' (Paul Pogba, red.) en Cristiano Ronaldo, aan het begin van het seizoen. De club heeft spelers boven de manager geplaatst. Als een speler naar Liverpool, Chelsea of City gaat is de manager de belangrijkste man. United heeft de status van de manager in de afgelopen tien jaar ondermijnd en spelers die niet presteren een godenstatus gegeven.'

'Ole Gunnar Solskjaer had het aan het begin van het seizoen beter kunnen doen, Ralf Rangnick had het beter kunnen doen, maar het voornaamste is dat de club gebroken is, op en naast het veld. Het stadion valt uit elkaar, het trainingscomplex is kwalitatief ingehaald door dat van andere clubs en de eigenaren halen 30 miljoen per jaar uit de club terwijl de club eigenlijk investeringen nodig heeft', verklaart Neville.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.