Superaanval Liverpool is Man Utd veel te machtig

Liverpool heeft dinsdagavond simpel afgerekend met Manchester United en Manchester City verder onder druk gezet. Het meest indrukwekkende moment bij de Premier League-topper op Anfield was de minuut waarin de rivaliteit werd vergeten.

Liverpool
Liverpool
4 - 0
Manchester United

Vooraf was al aangekondigd dat de Liverpool-supporters na zeven minuten steun zouden betuigen aan Cristiano Ronaldo. De Portugees ontbrak vanwege tragische familieomstandigheden. Ronaldo verloor met zijn partner Georgina Rodríguez een ongeboren zoon. Als blijk van steun aan Ronaldo en zijn familie gingen alle toeschouwers op Anfield staan. De staande ovatie ging gepaard met het zingen van You'll Never Walk Alone en leidde tot kippenvel.

Op het moment van die hartverwarmende actie had Liverpool al een voorsprong in handen. In de vijfde minuut had de thuisploeg de United-defensie al flink te kijk gezet. Na vloeiend combinatiespel belandde de bal via Mohamed Salah bij Luis Díaz. De winteraanwinst klopte David De Gea van dichtbij: 1-0.

De vroege tegengoal was voor United extra pijnlijk omdat interim-manager Ralf Rangnick juist defensieve aanpassingen had gedaan. De Duitser had voor een speelwijze met een extra centrumverdediger gekozen, maar hij zag dat zijn team ook met vijf verdedigers Liverpool niet kon afstoppen. De ploeg van manager Jürgen Klopp liep in de 22ste minuut al uit naar 2-0. Na een geweldige pass van Mané zorgde Salah voor het tweede doelpunt. Van de wijze waarop de goal tot stand kwam, straalde de klasse af. Liverpool dartelde en Salah scoorde tot zijn opluchting. Het was pas zijn tweede competitiedoelpunt sinds de start van maart.

United kwam na de vroege dreunen wel wat beter in de wedstrijd en was vroeg in de tweede helft zelfs regelmatig dreigend. Met de snelheid van Marcus Rashford en invaller Jadon Sancho lukte het om de Liverpool-verdediging in de problemen te brengen. Rashford was dicht bij de 2-1, maar stuitte op Alisson Becker en werd vervolgens ook teruggefloten voor buitenspel. Juist in een fase waarin United meer vertrouwen leek te kregen, deelde Liverpool de genadeklap uit. Na een snel omschakelmoment maakte Mané op aangeven van Díaz de 3-0. Zo waren alle drie de Liverpool-aanvallers betrokken bij twee doelpunten. Díaz, Salah en Mané scoorden en hielpen elkaar als aangevers aan doelpunten.

Het slotakkoord kwam op naam van Salah, de Premier League-topscorer die met zij 22ste competitiedoelpunt van het seizoen voor de 4-0 zorgde. Het scorend vermogen is misschien wel het grootste wapen van Liverpool in de zinderende titelstrijd, waarin de druk nu weer bij Manchester City ligt. Na de overwinning op United zijn The Reds de koploper met een voorsprong van twee punten. City heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en komt woensdagavond in eigen huis in actie tegen Brighton & Hove Albion.