'Kassa rinkelt voor Monaco door contractverlenging Mbappé'

Reacties

De contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain is niet alleen lucratief voor de steraanvaller zelf, ook zijn oude club AS Monaco profiteert mee. Volgens gemaakte afspraken bij de transfer van Mbappé in 2017 moet PSG nu namelijk 35 miljoen euro overmaken aan de club van Myron Boadu.

'Kassa rinkelt voor Monaco door contractverlenging Mbappé'
© Pro Shots

Het gaat om een bonusbetaling, die in werking treedt nu Mbappé zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract bij PSG. Ook bij een transfer van de 23-jarige Fransman zou die bonusconstructie in werking zijn getreden, maar bij een transfervrije overstap naar Real Madrid was dit volgens L'Équipe niet het geval geweest.

De Franse sportkrant meldt woensdag dat PSG nu wel verplicht is om 35 miljoen euro over te maken naar Monaco. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zorgde maandag in gesprek met Canal+ voor twijfel door te stellen dat PSG in feite 'een nieuwe speler heeft aangetrokken', maar vanuit de club is inmiddels gecommuniceerd dat Monaco het geld krijgt.

'Mbappé is de beste en meest invloedrijke voetballer ter wereld'

Doordat de bonusconstructie in werking treedt, komt het totale transferbedrag op 180 miljoen euro te staan. PSG huurde Mbappé in 2017 van Monaco met een verplichte optie tot koop van 145 miljoen euro voor de zomer van 2018. Op die manier kon de club zich zijn komst toch veroorloven, nadat Neymar al voor 222 miljoen euro was overgekomen van Barcelona.

Of de toekomst van de Braziliaan nog in Parijs ligt, valt volgens Franse media te betwijfelen. Maar die van Mbappé in ieder geval wel. De topschutter koos eerder deze week toch voor een lucratief contract bij PSG, terwijl de verwachting eigenlijk was dat hij zijn loopbaan zou vervolgen bij Real Madrid, als sinds zijn jeugd de club van zijn dromen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.