PSG doet voetbalwereld op grondvesten schudden met huren Mbappé

Reacties

Paris Saint-Germain heeft donderdag zijn tweede megatransfer van deze zomer afgerond. Kylian Mbappé komt over van AS Monaco. De achttienjarige Franse aanvaller wordt eerst voor een jaar gehuurd, waarna PSG verplicht is hem definitief over te nemen.

PSG doet voetbalwereld op grondvesten schudden met huren Mbappé

Het gonsde al weken van geruchten over Mbappé. De laatste dagen viel alleen de naam van Paris Saint-Germain nog in relatie tot de achttienjarige spits.

Een maand geleden schokte PSG de voetbalwereld al door Neymar voor 222 miljoen euro over te nemen van Barcelona. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt Mbappé de op een na duurste voetballer aller tijden. Het verplichte aankoopbedrag zal rond de 180 miljoen euro liggen.

'Ik ben enorm trots op deze transfer. Voor een jong iemand die afkomstig is uit de Parijse regio is het een droom om het rood-blauwe tenue aan te trekken', vertelt Mbappé op de website van PSG. 'Het project van deze club heeft me verleid.'

PSG-voorzitter Nasser Al Khelaïfi is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de deal. 'Het was essentieel voor het Franse voetbal dat we zo'n talent in onze competitie houden. Mbappé is zonder twijfel een van de grootste beloften ter wereld. Hij heeft technische en fysieke kwaliteiten en staat ook fysiek zijn mannetje. Kylian zal alleen nog maar groeien. Met zijn komst zal ons team meer dan ooit het hart van de fans sneller doen kloppen.'

Debuut
Met vijftien competitietreffers had Mbappé vorig seizoen een groot aandeel in de eerste landstitel van Monaco sinds 2000. Ook maakte hij tijdens zijn debuutjaar in de Champions League indruk. Mbappé scoorde zes keer in negen wedstrijden, waaronder in de verloren halve finale tegen Juventus (2-1). Zijn goede spel leverde Mbappé begin 2017 ook een debuut op bij het nationale elftal van Frankrijk.

Dit seizoen kwam de nog altijd pas achttienjarige Mbappé, mede door de transferperikelen, maar tot twee officiële duels. Daarin scoorde hij niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.