'PSG wil Neymar per se lozen, Braziliaan werkt niet mee'

Reacties

Paris Saint-Germain sloeg afgelopen week een gigantische slag op de transfermarkt door het contract van Kylian Mbappé met drie jaar te verlengen. De Franse spits sprak over een koerswijziging in het beleid van de Parijzenaren dat hem had over gehaald. Langzaam worden de eerste contouren daarvan zichtbaar.

'PSG wil Neymar per se lozen, Braziliaan werkt niet mee'

Volgens L'Équipe zou Neymar op de nominatie staan om te vertrekken. Het Franse medium pakt woensdagochtend groot uit met het nieuws dat de Braziliaan vrijheid krijgt om een nieuwe club te zoeken. Sterker nog, PSG zou daar hard aan mee werken, omdat het een nieuwe koers wil varen.

'De beste speler ter wereld', noemde eigenaar Nasser al-Khelaïfi hem vijf jaar geleden toen hij namens de Fransen liefst 222 miljoen euro aan Barcelona had overgemaakt. De transfer van Neymar werd de grootste aller tijden in het topvoetbal. Het doel om met de Braziliaanse baltovenaar de Champions League te winnen werd echter nooit bewerkstelligd.

Slechts een bescheiden transfersom zou nodig zijn om Neymar over te kunnen nemen. Door de ontwikkeling van Mbappé heeft de voorzitter van de Parijzenaren zijn hart aan de Fransman overgegeven. De status van Neymar is daardoor substantieel veranderd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Monstercontract
Het grootste euvel is de toekomstwens van Neymar zelf. Anderhalf jaar geleden verlengde de buitenspeler zijn megacontract nog tot medio 2025. Als hij vertrekt, zou hij in moeten leveren op zijn gage van ruim 35 miljoen euro per jaar. En dat ziet de Braziliaan volgens L'Équipe niet zitten.

Neymar weigert mee te werken aan een transfer en zou nog niet open staan voor gesprekken met de voorzitter om een deur te openen. Daarmee is het plan van PSG niet van de baan. Volgens het toonaangevende Franse medium gaat de uitgeleide van Neymar namelijk hét project van de zomer worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.