Kassa rinkelt in Brugge: achttienjarige Noor levert 30 miljoen euro op

Reacties

Antonio Nusa is hard op weg naar de Premier League. De achttienjarige Noor van Club Brugge is met toestemming van zijn club afgereisd naar Engeland om een transfer af te ronden.

Kassa rinkelt in Brugge: achttienjarige Noor levert 30 miljoen euro op
© Pro Shots

Brentford lijkt de bestemming te worden van Nusa, die 30 miljoen euro zal opleveren. Al hebben ook Chelsea, Newcastle United en Tottenham Hotspur nog belangstelling. Belgische media melden dat Brentford en Brugge akkoord zijn over de transfersom, waardoor Nusa naar Engeland is afgereisd. Overigens is het wel de bedoeling dat de vleugelaanvaller het seizoen afmaakt in België.

Nusa kwam in de zomer van 2021 voor 3 miljoen euro over van Stabaek en kwam sindsdien tot zeven doelpunten en vier assists in 64 officiële wedstrijden. Op 7 september vorig jaar maakte hij ook zijn debuut als international van Noorwegen.

De 30 miljoen euro die Club Brugge ontvangt, is net geen record. Slechts één speler werd ooit voor meer geld verkocht door een Belgische club. Dat was Charles De Ketelaere, die in de zomer van 2022 voor 36,5 miljoen euro werd verkocht aan AC Milan. Eerder deze transferperiode meldde ook Arthur Vermeeren zich in de toptien. De achttienjarige middenvelder verkaste voor 25 miljoen euro van Antwerp FC naar Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brentford
Meer over Brentford
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer A. Nusa
Meer over A. Nusa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.