Watkins zit Flekken dwars in spektakelstuk met zes goals

Aston Villa heeft met een remise tegen Brentford opnieuw Tottenham Hotspur en Manchester United de kans geboden te profiteren van puntenverlies. Newcastle United won zaterdagmiddag wel en heeft in de Premier League weer de aansluiting met het United van Erik ten Hag gevonden.

Aston Villa
Aston Villa
3 - 3
Brentford
Brentford

Aston Villa was wel weer toe aan een opsteker. Strijdend om plaatsing voor de Champions League won de ploeg van manager Unai Emery slechts één van zijn vorige vier competitiewedstrijden. Brentford-thuis leek een uitgelezen kans om de eindsprint in te zetten. Het team uit Birmingham kwam in de 39ste minuut op voorsprong. Net als eerder dit seizoen in de uitwedstrijd scoorde Ollie Watkins tegen zijn oude club. De spits kopte in uit een voorzet van John McGinn en zag dat de bal via de onfortuinlijke Mark Flekken en de paal over de lijn ging: 1-0.

Villa liep direct na rust uit naar een ruimere voorsprong. De in de vorige transferperiode van Middlesbrough overgekomen Morgan Rogers maakte zijn eerste goal voor zijn nieuwe club. De 21-jarige aanvaller toonde zijn talent met een handige aanname en scoorde met zijn zwakkere linker: 2-0. De buit leek zo goed als binnen, maar niets bleek minder waar.

Brentford kwam via voormalig PSV'er Mathias Jørgensen terug tot 2-1. Twee minuten na de goal van de verdediger uit een lage voorzet van Mikkel Damsgaard viel de gelijkmaker al. Sergio Reguilón gaf voor en Bryan Mbeumo plukte de bal uit de lucht om te scoren met een fraaie volley: 2-2. Villa was in die fase de weg volledig kwijt. De opgekomen Reguilón werd gevonden in het strafschopgebied en uit diens snelle voorzet maakte Yoane Wissa van dichtbij de 2-3. Zo draaide Brentford de wedstrijd binnen tien minuten volledig om.

Brentford had aan drie goals echter nog niet genoeg voor een zege. Oude bekende Watkins vormde weer de kwelgeest voor de Londenaren. De Engels international maakte zijn achttiende Premier League-goal van het seizoen: 3-3. Dat deed hij met een kopbal, waarbij Flekken in zijn eigen doelgebied in duel met Watkins niet vrijuit leek te gaan. De tweede treffer van de middag van Watkins was het slotakkoord van het spektakelstuk.

Fulham
Fulham
0 - 1
Newcastle United

De laatste uitoverwinning van Newcastle in de Premier League dateerde van 10 februari. The Magpies wonnen dit seizoen in de competitie sowieso pas drie keer op vreemde bodem. Op Craven Cottage stelden ze lange tijd opnieuw teleur. De ploeg die zich vorig seizoen nog kwalificeerde voor de Champions League kwam in de eerste helft tot geen enkel schot op doel. Fulham was de bovenliggende partij, maar kon zijn overwicht niet omzetten in een voorsprong.

Newcastle leek een kwartier voor het einde tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Fabian Schär schoot de bal na een afgeslagen corner van dichtbij binnen, maar de VAR greep in. Dan Burn had vlak voor het schieten door Schär een duwfout gemaakt in duel met ex-Ajacied Calvin Bassey, de treffer werd afgekeurd. Bij dat moment kwam Fulham nog goed weg, maar een paar minuten later was het alsnog raak. Bruno Guimarães schoot raak en hielp zijn team met de 0-1 aan de zege.