Karius steekt hand in eigen boezem na volgende zeperd

Reacties

Alle reddingen ten spijt, Loris Karius heeft een twijfelachtige reputatie opgebouwd. De Duitse doelman van Besiktas heeft donderdag een nieuwe flater gemaakt die hem zal achtervolgen.

Karius steekt hand in eigen boezem na volgende zeperd

Karius staat te boek als flaterdoelman na zijn op z'n zachtst gezegd opvallende optreden in de Champions League-finale tegen Real Madrid in 2018. Twee blunders met fatale gevolgen maakten hem tot de gebeten hond. Dat een eerdere botsing met Sergio Ramos een mogelijke verklaring was voor de blunders, kon hem niet redden. Zijn toekomst lag niet meer bij Liverpool.

Besiktas bood als tijdelijk onderdak een oplossing. Maar ook zijn verblijf bij de Turkse grootmacht is geen doorslaand succes. De Duitser ging in oktober in de Europa League pijnlijk in de fout bij een op het oog onschuldige voorzet van Malmö FF. Ook in de twee Europese duels met Sarpsborg 08 viel hij op door blunders.

Donderdag voegde Karius er weer een actie aan toe die zijn naam geen goed doet. In een poging met het hoofd een verre uittrap van zijn Slovan Bratislava-collega te onderscheppen miste hij de bal volledig en liet hij en passant ook nog eens een teamgenoot struikelen. Voor Andraz Sporar was het daardoor een koud kunstje te scoren.

De doelman stak op Instagram de hand in eigen boezem. 'Ik weet dat het pijn doet. Je mag boos en teleurgesteld zijn. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de eerste goal.'

Karius was donderdag overigens niet de enige doelman die zich pijnlijk verslikte in de Europa League. Thomas Kaminski blunderde in het doel van AA Gent na een terugspeelbal. Alleen was er één groot verschil: AA Gent won ondanks de fout, terwijl Besiktas met 4-2 verloor van Slovan Bratislava.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Karius
Meer over L. Karius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.