Newcastle United verlengt ongekende horrorreeks op Wembley

Reacties

Newcastle United had zondag de kans om voor het eerst sinds 2006, toen het de Intertoto Cup won, weer eens een prijs te pakken, maar het Manchester United van Erik ten Hag was een maatje te groot. Daarmee wordt de horrorreeks van Newcastle op Wembley verlengd.

Newcastle United verlengt ongekende horrorreeks op Wembley
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

In 1974 speelde Newcastle United de FA Cup-finale tegen Liverpool. De 3-0 nederlaag werd het startsein van de dramatische verhouding van de club met het stadion Wembley. Alle acht de wedstrijden die daarop volgden, mondden uit in een nederlaag, inclusief de verloren League Cup-finale van zondag. Dat is de langste verliesreeks ooit van een club in dat stadion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop van het duel met Manchester United was trainer Eddie Howe desalniettemin tevreden over het optreden van zijn ploeg. 'Ik ben blij met hoe we speelden, we waren echt goed tussen de twee strafschopgebieden in. Maar wedstrijden worden gewonnen of verloren ín de zestienmetergebieden.'

Howe erkent dat het verdedigend niet goed was op de belangrijke momenten, maar was wel erg te spreken over de prestatie van zijn doelman Loris Karius. 'Loris heeft het heel goed gedaan. Hij had een aantal geweldige reddingen en mag trots zijn op wat hij vandaag liet zien.' Voor Karius was het zijn eerste officiële wedstrijd in bijna twee jaar tijd. 728 dagen geleden speelde hij voor het laatst, toen in het shirt van Union Berlin.

Spelersprofiel

L. Karius


Geboortedatum:
22 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Biberach an der Riß
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
87 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.