Alisson heeft medelijden met Karius: 'Het lag echt niet alleen aan hem'

Reacties

Liverpool staat zaterdag voor de tweede keer op rij in de finale van de Champions League. Een jaar geleden ging het mis tegen Real Madrid (3-1), mede door een zeer ongelukkige hoofdrol voor doelman Loris Karius. Opvolger Alisson Becker vond het sneu om zijn collega te zien blunderen.

Alisson heeft medelijden met Karius: 'Het lag echt niet alleen aan hem'

Alisson kwam vorige zomer over van AS Roma als vervanger van Karius, die werd verhuurd aan Besiktas. Voor de Duitse doelman was geen plek meer bij Liverpool na de verloren Champions League-finale. Karius maakte twee grote fouten tegen Real Madrid. 'Het deed me pijn om dat te zien', zegt Alisson tegen ESPN. 'We weten allemaal hoe het kan voelen als je op zo'n groot podium een fout maakt.

'Zoiets kan je je hele carrière met je meedragen', vervolgde de Braziliaan. 'Maar in het leven krijgen we altijd de kans om het goed te maken. Dat probeer in in gedachte te houden. Als ik iets goed doe, moet dat niet in mijn hoofd gaan zitten. En als ik een fout maakt, geldt hetzelfde. Je moet er niet te veel aan denken.'

Dat sommige mensen nu zeggen dat Liverpool dankzij Alisson meer kans heeft op de eindzege vindt de doelman niet terecht. 'Ik ben niet als enige verantwoordelijk, net als dat Loris niet in zijn eentje verantwoordelijk was voor die nederlaag. Je speelt met elf. Als je wint, wint iedereen en als je verliest, verliest iedereen. Karius verloor die wedstrijd niet, Liverpool verloor. Dit jaar krijgen we een nieuwe kans en die moeten we grijpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Liverpool en Tottenham Hotspur zijn beloond voor langetermijnpolitiek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Alisson Becker
Meer over Alisson Becker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.