Medische verklaring: hersenschudding voor blunderende Karius in CL-finale

Reacties

Loris Karius heeft in de Champions League-finale van Liverpool tegen Real Madrid een hersenschudding opgelopen. Dat melden artsen uit de Verenigde Staten die vijf dagen na de eindstrijd onderzoek deden naar de gezondheid van de Duitse keeper, wiens blunders ervoor zorgden dat Real Madrid er met de prijs vandoor ging.

Medische verklaring: hersenschudding voor blunderende Karius in CL-finale

Specialisten van het Massachusetts General Hospital en het Spaulding Rehabilitation Hospital onderzochten Karius en voelen zich nu genoodzaakt om met een verklaring te komen over zijn medische status, aangezien er in de media allerlei geruchten rondgingen.

De artsen bekeken zijn huidige medische rapport en vergeleken dat met het rapport van vlak na de finale. Op basis daarvan en enkele metingen concluderen de artsen dat de keeper tijdens de finale een hersenschudding heeft opgelopen. Karius kreeg tijdens de finale een elleboogstoot van Sergio Ramos, al geven de artsen niet aan of dat het exacte moment was. Zij sluiten niet uit dat het de prestaties van Karius heeft beïnvloed. De keeper speelde de wedstrijd wel uit.

Karius heeft zich na de finale geleidelijk aan hersteld en de Amerikaanse artsen verwachten dat de Duitser volledig herstelt. Karius krijgt wel het advies om het rustig aan te doen en niet snel weer volle bak te gaan op een training.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.