'Blunderkeeper' Karius keert terug in de Champions League

Reacties

Doelman Loris Karius en verdediger Paul Dummett hebben een nieuw, eenjarig contract getekend bij Newcastle United. Voor eerstgenoemde betekent dat een kans op eerherstel in de Champions League.

'Blunderkeeper' Karius keert terug in de Champions League
© Pro Shots

Karius keepte eerder jarenlang voor Liverpool en stond op doel in de Champions League-finale van 2018, tegen Real Madrid. Voor de keeper werd dat duel een nachtmerrie: hij gaf met een onvoorstelbare fout de openingstreffer cadeau aan Karim Benzema en ging later ook in de fout bij de beslissende 3-1 van Gareth Bale.

Liverpool kocht direct na dit horroroptreden een nieuwe doelman (Alisson Becker) en stuurde de in Engeland uitgelachen Karius op huurbasis naar Besiktas. Daar lag hij na zijn geschutter in de Champions League-finale onder een vergrootglas en ieder foutje werd direct breed uitgemeten.

Karius liet zich na het teleurstellende jaar in Turkije verhuren aan Union Berlin, waar hij tweede keeper was, en kwam na een jaar zonder aandeel bij Liverpool zonder club te zitten. In september van vorig jaar pikte Newcastle United hem op. Karius speelde maar één wedstrijd voor The Magpies: de verloren League Cup-finale tegen Manchester United.

Zijn aflopende contract werd in eerste instantie niet verlengd, maar zondag maakt Newcastle United bekend dat Karius (inmiddels dertig jaar oud) alsnog voor een jaar heeft bijgetekend. Zo keert de Duitser terug in de Champions League: Newcastle United plaatste zich via de vierde plek in de Premier League voor het miljardenbal.

Dat Dummett (31) blijft zal de supporters goed doen: de vleugelverdediger is de speler die het langst actief is voor de club. Dummett werd op zijn negende opgenomen in de jeugdopleiding van Newcastle United en verliet de zwart-witten enkel twee keer op huurbasis. Het kind van de club heeft 205 wedstrijden in het eerste elftal van Newcastle United achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.