Kane stelt Engeland gerust: 'Ik voel me goed en scherp'

Reacties

Harry Kane heeft geprobeerd de zorgen van de Engelse fans weg te nemen. Hoewel hij maandag 'gewoon' trefzeker was voor Tottenham Hotspur, zijn er steeds meer twijfels over de vorm van de aanvalsleider. Kane zelf probeert zich na een paar moeilijke weken af te sluiten van alle kritiek en richt zich op een fraaie stip aan de horizon.

Kane stelt Engeland gerust: 'Ik voel me goed en scherp'

Tottenham won maandagavond met 2-0 van Watford, waarbij Kane de tweede treffer voor zijn rekening nam. Het was alweer zijn 27ste competitiegoalvan het seizoen, waarmee hij zich bij een illuster gezelschap voegde. Kane heeft nu 105 doelpunten gemaakt in zijn eerste 150 Premier League-duels. Alleen icoon Alan Shearer (121) deed het beter, Kane blijft Sergio Agüero (102), Ruud van Nistelrooy (95) en Thierry Henry (92) voor.

Ondanks die prachtige cijfers begint men zich in Engeland langzaam maar zeker zorgen te maken over Kane. Met het WK voor de deur is de spits van het nationale elftal nog ver verwijderd van zijn topvorm, ook maandag miste hij de nodige kansen. Kane kampte tot voor kort met een enkelblessure, sinds zijn rentree een maand geleden is hij nog niet de oude. Bovendien was hij het mikpunt van nationale spot toen hij (met succes) een 'spookgoal' tegen Stoke City op zijn naam probeerde te krijgen.

Kane zelf probeert die roerige weken achter zich te laten en de Engelse fans gerust te stellen. 'Ik voel me goed en scherp', zo liet hij maandag na afloop aan Sky Sports weten. 'Natuurlijk had ik de afgelopen wedstrijden wat beter willen spelen, dat geldt voor het hele team. En inderdaad: ook vandaag had ik er nog een paar kunnen scoren. Hopelijk kan ik het seizoen in de komende weken goed en sterk afsluiten, om met een goed gevoel te beginnen aan a big summer.'

In aanloop naar het WK in Rusland, waar de Engelse hoop weer gevestigd zal zijn op Kane, heeft de Spurs-spits namelijk een belangrijk doel. 'Ik wil mezelf ieder jaar verbeteren. Vorig seizoen ging het geweldig en eindigde ik op 29 goals, dus uiteraard wil ik dat aantal dit seizoen verbeteren. Dat speelt eerlijk gezegd wel mee in mijn hoofd, die grens van 30 goals. We zullen zien wat er gebeurt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.