Pochettino verrast met update over Kane

Reacties

Tottenham Hotspur hoopt over Harry Kane te kunnen beschikken in een maand vol absolute krakers. Mogelijk maakt de spits zondag - veel eerder dan verwacht - zijn rentree, in de eerste zware klus van april.

Pochettino verrast met update over Kane

Dan gaat Spurs namelijk op bezoek bij Chelsea. Manager Maurichio Pochettino weet niet zeker of hij op zijn topscorer kan rekenen, maar de tekenen zijn goed. 'We moeten het nog beoordelen. Hij is erg positief en wordt elke dag sterker', zei de Argentijn op een perspraatje in aanloop naar de wedstrijd. 'Als hij dit weekend niet terugkeert, dan misschien volgend weekend. Maar we zijn erg blij met zijn revalidatie.'

Kane liep op 11 maart een op het oog erg vervelende enkelblessure op tegen AFC Bournemouth, waardoor hij ook de interlands van Engeland tegen Nederland en Italië miste. 'We zijn zó blij, want na Bournemouth dacht iedereen dat hij er lang uit zou liggen', aldus Pochettino.

De aanstaande terugkeer van Kane is welkom met het oog op het programma van Tottenham. De ploeg uit Londen treft in april immers ook Manchester City (thuisduel Premier League, 14 april) en Manchester United (halve finale FA Cup, 21 april).

Spitsenbal
Bij opponent Chelsea zijn er geen zorgen meer over de invulling van de spitspositie. Voor de interlandbreak gebruikte manager Antonio Conte zijn sterspeler Eden Hazard nog als valse negen. 'Álvaro Morata is weer honderd procent fit', aldus de Italiaan in zijn vooruitblik. Daardoor heeft Conte weer drie opties - Hazard, Morata en Olivier Giroud - voor in de punt van de aanval. Morata werd de afgelopen interlandperiode gepasseerd voor de nationale ploeg van Spanje, waardoor hij in Londen kon werken aan zijn herstel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.