Succesvolle rentree Kane bij Spurs, Pröpper pakt rood

Tottenham Hotspur heeft zaterdag in de Premier League met moeite gewonnen van Stoke City en blijft daardoor in het spoor van Liverpool en Manchester United. Davy Pröpper had bij Brighton & Hove Albion juist een negatieve hoofdrol.

Stoke City - Tottenham Hotspur 1-2
Spurs kreeg in de eerste helft de grootste kans toen Heung-Min Son twee verdedigers passeerde, maar doelman Jack Butland op zijn pad vond. Na rust was het al wel snel raak. Dele Alli had alle ruimte aan de rechterkant en vond Christian Eriksen, die met gemak de bal binnenschoof: 0-1.

Toch kon de thuisploeg kort daarna juichen. Xherdan Shaqiri gaf een splijtende pass op Mame Biram Diouf, die in botsing kwam met keeper Hugo Lloris. Het lukte de spits wel om de bal in het lege doel te werken. Vervolgens liet Harry Kane zich aan de andere kant gelden toen hij een vrije trap van Eriksen leek te toucheren. De bal vloog in het doel, maar Eriksen kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam. Kane stond voor het eerst sinds 3 maart weer in de basis in een Premier League-duel.

Spurs heeft de tweede plek in de Premier League nog altijd in zicht. De Londenaren hebben net als Liverpool 67 punten, maar The Reds hebben een wedstrijd minder gespeeld. Manchester United heeft een punt meer en komt later op de zaterdag nog in actie tegen koploper Manchester City.

Brighton & Hove Albion - Huddersfield Town 1-1
Met Pröpper in de basis en Jürgen Locadia op de bank kwam Brighton binnen een half uur op voorsprong. Huddersfield-doelman Jonas Lössl werkte de bal in eigen doel, maar vier minuten later trok Steve Mounié de stand alweer gelijk. In de 74ste minuut was het einde wedstrijd voor Pröpper. De Nederlander, die nog indruk maakte bij Oranje, gleed hard in op Jonathan Hogg en kreeg direct rood. Met tien man trok Brighton het punt over de streep.

Davy Pröpper ziet rood bij Brighton & Hove Albion.

West Bromwich Albion - Swansea City 1-1
Hekkensluiter West Brom hoopte met interim-manager Darren Moore op de plek van de ontslagen Alan Pardew op de bank het startsein te geven voor een ommekeer. Daar leek de ploeg tegen Swansea ook naar op weg toen Jay Rodriguez een voorzet van Salomón Rondón in het doel schoot. Tammy Abraham zorgde op aangeven van Sam Clucas later voor de gelijkmaker, waardoor beide teams een punt pakten.

Bournemouth - Crystal Palace 2-2
Nathan Aké had een basisplaats bij de thuisploeg, Patrick van Aanholt startte bij de bezoekers, die kort na rust de leiding namen via Luka Milivojevic. Het was alweer de tiende competitietreffer voor de Servische middenvelder. Halverwege de tweede helft kwam Bournemouth op gelijke hoogte via Lys Mousset. Een kwartier voor tijd leek Wilfried Zaha het duel te beslissen, maar in de slotminuut werd het nog 2-2 via Joshua King.

Watford - Burnley 1-2
Bij Watford, waar Daryl Janmaat in de basis startte, kwam de wedstrijd pas na rust op gang. De thuisploeg opende via Roberto Pereyra de score. De bezoekers kwamen door een goal van Sam Vokes op gelijke hoogte en niet veel later zorgde Jack Cork op aangeven van Chris Wood voor 1-2.

Leicester City - Newcastle United 1-2
Jonjo Shelvey maakte in het King Power Stadium zijn eerste Premier League-treffer in 868 dagen. Ayoze Pérez was de aangever bij de 0-1 van de Engelsman en haalde een kwartier voor tijd zelf de trekker over: 0-2. De aansluitingstreffer van Jamie Vardy kwam te laat voor de thuisploeg.