Spurs neemt voorschot op Champions League-ticket dankzij Alli en Kane

Tottenham Hotspur heeft thuis tegen Watford geen fout gemaakt in de jacht op een topvierklassering (2-0). Harry Kane liet echter na de druk op Mohamed Salah op te voeren.

Met dank aan Orestis Karnezis kwam de thuisclub na ruim een kwartier op voorsprong. De doelman van Watford, die sinds januari de voorkeur krijgt boven ex-PSV'er Heurelho Gomes, liet een voorzet van Kieran Trippier glippen en Christian Eriksen reageerde attent. De Deen legde af op Dele Alli, die van dichtbij binnentikte. Tottenham ging efficiënt met de kansen om, terwijl dat van Watford niet gezegd kon worden.

In de eerste helft kregen Andre Gray en Richarlison ook goede mogelijkheden, maar Watford faalde in de afwerking. Drie minuten na rust was het wel weer raak voor Tottenham. Kane rondde koel af uit een voorzet van Trippier. Het was zijn 27ste doelpunt dit seizoen in de Premier League. De spits had nog zeker één keer kunnen scoren, maar na een gevaarlijke kopbal van Jan Vertonghen ging de bal via de paal knullig door zijn benen heen.

En dat terwijl Kane zich graag voor het derde seizoen op rij tot topscorer van de Premier League wil kronen. De spits heeft na maandag nog drie wedstrijden om Salah, die met Liverpool nog twee keer in actie komt, te achterhalen. De Egyptenaar was tot dusver 31 keer trefzeker in competitieverband. Overigens is Salah gewaarschuwd, want vorig seizoen scoorde Kane in zijn laatste twee wedstrijden liefst zeven keer.

Tottenham Hotspur heeft door de overwinning op Watford nu 71 punten uit 35 duels, vijf meer dan nummer vijf Chelsea. De Noord-Londense club is hard op weg naar het derde seizoen op rij in de Champions League. De laatste drie wedstrijden zijn West Browmich Albion (uit), Newcastle United (thuis) en Leicester City (thuis) nog de tegenstanders. Watford, waar Daryl Janmaat op de bank bleef, blijft steken op de dertiende plaats.