'Juventus wil zo snel mogelijk af van voormalig topaankoop Higuaín'

Reacties

Drie jaar geleden was hij met een transfersom van negentig miljoen euro nog de absolute recordaankoop van Juventus, maar inmiddels is Gonzalo Higuaín niet meer zeker van zijn toekomst in Turijn. Ook niet nu Maurizio Sarri daar de nieuwe trainer is.

'Juventus wil zo snel mogelijk af van voormalig topaankoop Higuaín'

Sarri en Higuaín kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij Napoli, waar de Argentijnse spits de beste periode van zijn carrière kende door in het seizoen 2015/16 liefst 36 keer te scoren in de Serie A. Het bracht Juventus ertoe hem voor een recordbedrag weg te kapen bij de directe concurrent, maar inmiddels lijkt voor Pipita geen plek meer bij de Italiaanse kampioen.

Na de komst van Cristiano Ronaldo probeerde Juventus zijn voormalige topaankoop afgelopen seizoen eerst te slijten aan AC Milan, dat na een teleurstellend eerste half jaar alweer van Higuaín af wilde. Als huurling bij Chelsea, waar Sarri toen nog de manager was, hoopte de 31-jarige aanvaller zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Na vijf goals in de Premier League is nu weer terug in Turijn.

De vraag is voor hoe lang. Volgens Italiaanse media wil Juventus hem verkopen aan AS Roma, maar Higuaín ziet die transfer niet zitten. Tegelijkertijd is de vraag of hij een serieuze kans krijgt bij De Oude Dame, ook nu Sarri er trainer is. De Italiaan liet bij zijn presentatie namelijk weten zich te voegen naar het sportieve beleid van de clubleiding, ook al heeft hij een speciale band met zijn voormalige oogappel.

'Pipa is een geweldige jongen van wie ik veel houd, maar het ligt aan hem of hij hier kan blijven', zei Sarri vorige maand. 'Er werken hier directeuren die deze spelers al jaren volgen, dus ik zal ook naar hun mening luisteren. Higuaín ken ik natuurlijk vrij goed, maar ik zal me eerst en vooral aanpassen aan wat de club voorstelt. Maar hij is een speler van Juventus, dus als hij terugkeert van vakantie zullen we met elkaar praten.'

Sarri voegde eraan toe dat Higuaín met iedereen kan samenspelen, dus ook met Ronaldo, en dat hij nog drie à vier jaar te gaan heeft als hij er hard aan trekt. Juist aan dat laatste schortte het in het verleden. Zo was in 2016 na zijn transfer duidelijk zichtbaar dat de Argentijn met overgewicht kampte. Nu zou hij een personal trainer hebben ingehuurd om topfit aan de voorbereiding te beginnen en indruk te maken op Sarri.

De vraag is of het niet te laat is, ook al heeft de voormalige topaankoop nog een contract tot medio 2021. Juve zou namelijk zo snel mogelijk van Higuaín af willen om ruimte te maken voor het aantrekken van Mauro Icardi, die bij Internazionale mag vertrekken nu de nieuwe trainer Antonio Conte daar de discipline aanhaalt. Pipita was drie jaar geleden nog negentig miljoen waard, maar daar is nu weinig meer van over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer G. Higuaín
Meer over G. Higuaín
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.