Higuaín maakt in tranen afscheid als voetballer bekend

Reacties

Gonzalo Higuaín stopt binnenkort als voetballer. De 34-jarige aanvaller van Inter Miami heeft op een persconferentie aangekondigd na het huidige MLS-seizoen afscheid te nemen.

Higuaín maakt in tranen afscheid als voetballer bekend

'Goedemiddag iedereen, vandaag wil ik jullie mijn verhaal vertellen. Ik heb lang nagedacht over deze beslissing en heb me er lang op voorbereid', zei Higuaín, die tot tranen geroerd was. 'De dag is gekomen om het voetbal vaarwel te zeggen. Het voetbal heeft me enorm veel gegeven en ik voel me bevoorrecht om dit leven te hebben gehad, zowel in de goede als mindere momenten.'

Met Inter Miami staat Higuaín momenteel op de zevende plek op de ranglijst van de Eastern Conference. In de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen moet de club de plek in de top zeven behouden om deel te nemen aan de play-offs. Lukt dat niet, dan zijn de wedstrijden tegen Orlando City (in de nacht van woensdag op donderdag) en CF Montreal (zondagavond) de laatste twee voor Higuaín.

© Pro Shots

Higuaín is zeker nog van waarde voor Inter Miami. Dit seizoen scoorde hij 14 keer in 26 competitiewedstrijden, terwijl hij vorig seizoen 12 doelpunten maakte in 30 duels. Higuaín is met name de afgelopen weken in topvorm. Hij kwam tot vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden van Inter Miami.

In zijn carrière speelde de Argentijn voor River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, AC Milan, Chelsea en sinds 2020 voor Inter Miami. Hij won zes landstitels, veroverde met Chelsea de Europa League en werd in het seizoen 2015/16 topscorer van de Serie A in dienst van Napoli. Bovendien was El Pipita goed voor 75 interlands, waarin hij 31 keer scoorde.

Toen het nieuws over Higuaín bekend werd, gaf Xavi een persconferentie. De trainer van Barcelona sprak met veel respect over de aanvaller. 'Ik vind hem een voorbeeldige speler, die zich altijd correct en respectvol opstelde, zelfs in een Clásico. Hij is een grote speler', gaf de trainer van Barcelona aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.