'Te dikke' Higuaín doet boekje open: 'Elk jaar werden er foto's gemaakt'

Reacties

Gonzalo Higuaín kampte volgens zijn artsen vaak met overgewicht aan het begin van een seizoen, maar de spits is van mening dat hij altijd geleverd heeft. In een interview kijkt hij met een glimlach terug op alle verhalen over zijn buikje.

'Te dikke' Higuaín doet boekje open: 'Elk jaar werden er foto's gemaakt'
© Pro Shots

'Bij Juventus was mijn gewicht het belangrijkste aandachtspunt', haalt Higuaín herinneringen op in gesprek met TyC Sports. 'Elk jaar werden er foto's van gemaakt en elk jaar maakte ik weer dertig goals. Ik vond het geweldig dat die foto's (de Italiaanse pers zat er bovenop als Higuaín weer iets te zwaar van zijn vakantie was teruggekeerd, red.) gepubliceerd werden, want het einde van de film kende ik al', doelt de spits op zijn productiviteit. 'Ik had soms gewoon een buikje, maar ik scoorde altijd.'

Ook bij Napoli kreeg Higuaín te maken met kritiek. 'President Aurelio De Laurentiis zei iets over mijn gewicht voor een wedstrijd tegen Fiorentina. Ik scoorde en hield grijzend de bal omhoog terwijl ik hem aankeek. Dat seizoen verbrak ik het Serie A-doelpuntenrecord. Je kan alles tegen mij zeggen, ik word er alleen maar beter van', sluit Higuaín grijnzend af.

Momenteel komt de Argentijnse spits uit in de Major League Soccer, voor Inter Miami scoorde hij tot dusver tweemaal in het seizoen. Het contract van Higuaín loopt eind 2022 af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.