Juventus rondt komst Serie A-sensatie Kulusevski af

Reacties

Juventus heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Dejan Kulusevski is voor 35 miljoen euro overgenomen van Atalanta Bergamo. Hij wordt echter pas in de zomer ploeggenoot van Matthijs de Ligt.

Juventus rondt komst Serie A-sensatie Kulusevski af
© Pro Shots

De negentienjarige Kulusevski was een van de revelaties van de eerste seizoenshelft in de Serie A. Atalanta besloot hem afgelopen zomer op huurbasis naar Parma te sturen en bij die club groeide de Zweedse international direct uit tot smaakmaker. In zeventien competitieduels scoorde Kulusevski vier keer en was hij goed voor zeven assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europese grootmachten als Manchester United, Paris Saint-Germain en Liverpool werden al in verband gebracht met Kulusevski, maar Juventus gaat aan de haal met het grote talent. De vleugelspeler heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de Italiaanse kampioen. Hij maakt het seizoen echter nog af bij Parma en sluit vervolgens aan bij de selectie van De Oude Dame.

Juventus hoopt met de Zweed een toekomstig opvolger voor bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo in huis te hebben gehaald. Bij Parma wordt hij als een valse rechtsbuiten gebruikt, als jeugdinternational stond hij regelmatig in de spits, terwijl hij alle kenmerken heeft van een spelmaker. De transfersom van 35 miljoen euro kan door bonussen nog met negen miljoen euro oplopen. 

Spelersprofiel

D. Kulusevski


Geboortedatum:
25 april 2000
Leeftijd:
24
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Tottenham Hotspur
Nationaal team:
Zweden
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.