Juventus heeft Scudetto voor het grijpen na assist-hattrick Costa

Reacties

Juventus heeft zondag een flinke stap gezet richting een volgende Scudetto. De ploeg van Massimiliano Allegri profiteerde optimaal van het puntenverlies van Napoli bij AC Milan (0-0), door zelf met 3-0 te winnen van Sampdoria. Juventus staat nu zes punten voor op Napoli.

Juventus heeft Scudetto voor het grijpen na assist-hattrick Costa

Douglas Costa bewees zondagavond een gouden wissel te zijn. De aanvaller kwam tegen Sampdoria al in de 43ste minuut als invaller binnen de lijnen, omdat Miralem Pjanic geblesseerd uitviel. Slechts een minuut na zijn entree gaf Costa een geweldige voorzet, waaruit Mario Mandzukic met een volley de score opende. Juventus kon daardoor met een goed gevoel gaan rusten.

Een klein kwartier in de tweede helft was Costa ook de aangever bij de 2-0. Ditmaal vond de vleugelaanvaller Benedikt Höwedes, de zomeraanwinst van De Oude Dame die vanwege veelvuldig blessureleed zondag pas zijn tweede competitiewedstrijd voor Juventus speelde. Höwedes bekroonde zijn eerste speelminuten sinds 26 november met een rake kopbal.

Sampdoria had niet veel te vertellen en Costa maakte ook zijn hattrick aan assists compleet. Zestien minuten voor tijd legde de aanvaller de bal vanaf de achterlijn terug op Sami Khedira, die de wedstrijd definitief besliste (3-0). Zodoende kon de pijnlijke Champions League-uitschakeling in Madrid van afgelopen woensdag even vergeten worden door Allegri en zijn mannen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus ligt met de zege op Sampdoria op koers voor de zevende Scudetto op rij. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft de koploper zoals gezegd nu zes punten meer dan Napoli, dat volgende week op bezoek komt in Turijn. Midweeks speelt Juventus eerst nog uit tegen Crotone; Napoli treft woensdag in eigen huis Udinese.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.